fbpx

Международна икономика и търговия

(програмата се предлага както на английски език, така и на китайски език)

бакалавър международна търговия в Китай

Какво представлява специалността?

Бакалавърът по международна икономика и търговия (BSc IET) е програма в Shanghai Lixin University of Accounting and Finance, фокусирана върху изучаването на икономиката и нейното приложение в глобалната икономика и търговия. Тази специалност изследва сложността на международните пазари, търговските политики и икономическото развитие, подготвяйки студентите за кариера в международния бизнес, правителствени агенции, мултинационални корпорации и организации с нестопанска цел.

бакалавър международна търговия в Китай

Какви предмети ще учите в специалността?

В програмата BSc IET ще участвате в програма, която обхваща широк спектър от теми, които са от съществено значение за разбирането на международната икономика и търговия. Тези предмети обикновено включват:

 • Микроикономика: Анализиране на поведението на отделните икономически агенти и пазарните структури.
 • Макроикономика: Изучаване на съвкупни икономически явления като инфлация, безработица и икономически растеж.
 • Теория на международната търговия: Изследване на теориите за сравнителното предимство, търговските бариери и търговската политика.
 • Международни финанси: Разбиране на обменните курсове, платежния баланс и глобалната финансова система.
 • Глобализация и икономическо развитие: Изследване на въздействието на глобализацията върху икономическия растеж, неравенството и бедността.
 • Търговска политика и споразумения: Анализиране на ролята на търговските споразумения, тарифите и търговските преговори при оформянето на международните търговски потоци.
 • Анализ на икономическата политика: Оценка на ефектите от икономическата политика върху търговията, инвестициите и икономическото развитие.
 • Иконометрия: Прилагане на статистически методи за анализ на икономически данни и тестване на икономически теории.

Освен това студентите имат възможност да изучават чужди езици, международен бизнес мениджмънт и междукултурна комуникация, за да подобрят своята глобална компетентност и конкурентоспособност на международния пазар, в този случай – китайски.

бакалавър маждународна търговия в Китай

Какво можете да продължите да учите или да работите след дипломирането си?

След завършване на бакалавърската степен по международна икономика и търговия имате множество възможности за по-нататъшно обучение или работа. Потенциални варианти са:

 • Магистърска степен: Завършилите могат да изберат да следват магистър по международен бизнес (MIB), магистър по изкуства (MA) по международна икономика или магистър по наука (MS) по международна търговия и развитие.
 • Професионални сертификати: Завършилите могат да придобият професионални сертификати като – сертифициран специалист по международна търговия (CITP) или сертификат за дипломиран икономист (ChE), за да подобрят своите знания и да демонстрират по-богат опит в международната икономика и търговия.
 • Възможности за кариера: Бакалавърска степен по международна икономика и търговия отваря врати за различни възможности за кариера в международния бизнес, анализ на търговската политика, икономически изследвания, консултации и дипломация. Завършилите могат да работят за правителствени агенции, мултинационални корпорации, международни организации, търговски асоциации или организации с нестопанска цел, като допринасят за глобалното икономическо развитие и сътрудничество.

Блог

3 причини да уча в Китай

3 причини да уча в Китай

3 причини да учите в Китай Китай може и да не е първата страна, за която се сещате, но това е дестинация, която си заслужава сериозно внимание. Ето три убедителни причини, поради които обучението в Китай може да бъде идеалният избор за вас.1. Иновативно и практически...

Храна в Китай

Храна в Китай

Приключенията на чау в Китай: Ръководство за студенти за разходите за храна и къде са изгодните сделкиГотови ли сте да се потопите във вкусния свят на китайската кухня? Преди да опаковате куфарите си и да тръгнете да учите в Китай, нека обсъдим цената на храната и...

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?И така, взехте вълнуващото решение да учите в Китай! Пригответе се за едно незабравимо приключение, изпълнено с нови приятели, културни преживявания и академични предизвикателства. Създаване на приятели и изследване на...