fbpx

East China Normal University (ECNU)

East China Normal University

Източнокитайският нормален университет (ECNU) се намира в Шанхай – известен международен метрополис с архитектурни забележителности, които пленяват окото с нови естетически дизайни.

Основан в Шанхай през октомври 1951 г., ECNU е един от престижните университети в Китай. През 2017 г. ECNU бе избран за един от университетите от категория А в китайската Double First-Class University Program, инициатива за висше образование, стартирана от Министерството на образованието, целяща развитието на елитни китайски университети в институции от световна класа до края на 2050 г.

висше образование в Китай

Придържайки се към стратегията за „Интердисциплинарност, интернационализация и информатизация“, „Трите програми“ – „Развитие на високи постижения в образованието, насърчаване на интердисциплинарни академични постижения и обслужване на национални стратегии“ и мисията – „Образование, цивилизация, развитие“, ECNU се отличава с огромни постижения в обучението на таланти, научните изследвания, общественополезен труд и международния обмен през последните десетилетия.

Мотото на ECNU е: „Търсете истината, насърчавайте оригиналността и отговаряйте на изискванията за титлата “Учител“, с мисия да насърчава „креативност, характер, общност“. Днес ECNU се стреми да се превърне в университет от световна класа, с редица първокласни дисциплини и добре координирано развитие на дисциплинарни програми. Университетът също така възнамерява да бъде лидер в развитието на обучението на учители в Китай, част от неговия факултет по образование.

висше образование в Китай

За да остане на върха на днешните конкурентни международни академични стандарти и като същевременно отговаря на основните национални стратегически нужди за развитие на Китай, ECNU интегрира мултидисциплинарни ресурси и стартира пет плана за действие, т.е. „Образование+“, „Екология+“, „Здраве+,“ AI+, „Интернационализация+“, за насърчаване на интердисциплинарната интеграция за тези процъфтяващи теми.

висше образование в Китай

Бакалавърски програми:

  • Бизнес администрация (Global BBA)

 Магистърски програми:

  • Политически науки (политическа теория и международни отношения)
  • Сравнителна литература и световна литература (само магистърска степен)
  • Изследване на основните проблеми на съвременната китайска история
  • Китайска философия
  • Антропология
  • Дизайн на изящни изкуства (само MA)
  • Статистика
  • Международен бизнес – Глобален мениджмънт и китайски изследвания (само магистърска степен)
  • Математическо образование (само магистърска степен)

Блог

3 причини да уча в Китай

3 причини да уча в Китай

3 причини да учите в Китай Китай може и да не е първата страна, за която се сещате, но това е дестинация, която си заслужава сериозно внимание. Ето три убедителни причини, поради които обучението в Китай може да бъде идеалният избор за вас.1. Иновативно и практически...

Храна в Китай

Храна в Китай

Приключенията на чау в Китай: Ръководство за студенти за разходите за храна и къде са изгодните сделкиГотови ли сте да се потопите във вкусния свят на китайската кухня? Преди да опаковате куфарите си и да тръгнете да учите в Китай, нека обсъдим цената на храната и...

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?И така, взехте вълнуващото решение да учите в Китай! Пригответе се за едно незабравимо приключение, изпълнено с нови приятели, културни преживявания и академични предизвикателства. Създаване на приятели и изследване на...