fbpx

Inland Norway University of Applied Sciences

висше образование в Норвегия

Inland Norway University of Applied Sciences (INN University) е университет по приложни науки, който предлага различни бакалавърски, магистърски и докторски образователни програми в шест различни кампуса. Също така, ако искате да придобиете допълнителни квалификации, в INN University ще можете да запишете едногодишни обучения и по-кратки курсове, които да ви дадат нужните знания за образователна и професионална реализация.

Университетът INN е сравнително нов. Създаден е на 1 януари 2017 г. след сливане на Университета за приложни науки Хедмарк и Университетския колеж Лилехамер. Кампусите му се намират в 6 града, като в други 3 се предлагат и кратки курсове и обучения. Бакалавърските степени на английски се предлагат основно в град Hamar, а магистърски степени има в Hamar и Lillehammer.

висше образование в Норвегия

Всичко, над което ще работите в INN University ще бъде тясно свързано с образователните цели и нужди на университета и индустрията. Всеки един ваш проект ще бъде базиран на научни изследвания и ще  допринесете с нови знания във всякакви области. Така е много възможно да се окажете в огромна помощ за бъдещи иновации във вашата сфера.

Университетът партнира, както с други норвежки университети и академии, така и с редица международни – е Европа и целия свят. Програмите, които се предлагат на английски език привличат студенти  от цял свят, които обогатяват учебната среда, допринасяйки със своя опит, различно мислене и гледни точки.

Университетът INN е изключително ключова образователна институция в региона и постоянно търси контакти с работния и социалния живот в целия окръг Innland, за да търси по-добри решения проблемите, с които се сблъсква бизнесът. Студентските организации  Student Organisation of Innlandet и Student Welfare Association of Innlandet са едни от връзките между студентите, университета и бизнес средите, гарантиращи иновативна учебната среда, която да позволи постигането на високи резултати.

висше образование в Норвегия

Кампусът в Hamar

Трите бакалавърски степени на английски се изучават в кампуса в Hamar. Той е най-големият град в окръг Innlandet и има 30 000 жители. Ще ви зарадва с приятен климат, красива природа (намира се на езерото Mjøsa) и богато културно наследство. В Хамар се организират много концерти и фестивали; има ресторанти, кафенета и възможности за пазаруване. Приблизително 3000 студенти също помагат за придаването на отличителния характер на града. Затова можем да кажем, че Хамар е град, в който няма да ви е скучно и ще имате възможност да се насладите на интересни преживявания през цялата година.

В този кампус се изучават 83 специалности от 3 факултета. Библиотеката на кампуса е отворена всеки ден от 07.00 до 22.00 ч. като може да влезете там с вашата студентска карта и пин код. Тук ще можете да си „заемете“ библиотекар, който да ви помогне с  насоки относно търсенето ви и да получите съвети за информация и бази данни във вашата област.

висше образование в Норвегия

Град Хамар – развлечения и културни дейности

В града, както и около него ще имате шанс за редица занимания на открито. Hedmarksvidda е известен с перфектните условия за ски, сноуборд и всичко свързано със спортовете през зимата. ще ви предостави в безброй възможности за ски и други зимни дейности. Пешеходния туризъм е възможен благодарение на многото велосипедни алеи и пътеки. Езерото Mjøsa е добро място за плуване, водни ски и риболов. Плажната зона на Koigen се намира в центъра на град Хамар, а кампусът е буквално на минути. Koigen е идеалното място, за да разпуснете с приятели – било то на пикник или излет сред природата.

Един от най-големите плюсове е, че ще можете да ползвате цялата екипировка за всеки един зимен спорт и редица дейности на открито  напълно безплатно в BUA Hamar! Добре дошли в Норвегия, където спортната форма и доброто здраве са от огромно значение! Можете да плувате с намаления за студенти в басейна Ankerskogen, както и да посещавате различни фитнес зали, ако сте фен на фитнеса. На главния площад се намира Hamar Kulturhus, а там има концертни зали, библиотека, галерия, театър, кино и какво ли още не…  

Блог

3 причини да уча в Китай

3 причини да уча в Китай

3 причини да учите в Китай Китай може и да не е първата страна, за която се сещате, но това е дестинация, която си заслужава сериозно внимание. Ето три убедителни причини, поради които обучението в Китай може да бъде идеалният избор за вас.1. Иновативно и практически...

Храна в Китай

Храна в Китай

Приключенията на чау в Китай: Ръководство за студенти за разходите за храна и къде са изгодните сделкиГотови ли сте да се потопите във вкусния свят на китайската кухня? Преди да опаковате куфарите си и да тръгнете да учите в Китай, нека обсъдим цената на храната и...

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?И така, взехте вълнуващото решение да учите в Китай! Пригответе се за едно незабравимо приключение, изпълнено с нови приятели, културни преживявания и академични предизвикателства. Създаване на приятели и изследване на...