fbpx

Tongji University

висше образование в Китай

Tongji University е създаден със сътрудничеството между Китай и Германия (1907-1917). Историята на университета може да бъде проследена до 1907 г., когато Германското медицинско училище е основано от Ерих Паулун, немски лекар в Шанхай. Името на училището е променено на Tongji German Medical School през следващата година. През 1912 г. немски инженер на име Бернхард Беренс основава Deutsche Ingeneurschule, което споделя езиковото училище с медицинското училище и заедно получават името Deutsche Medizin- und Ingeneurschule.

висше образование в Китай

КЛЮЧОВИ ФАКТИ:

 • 37 098 редовни студенти, включително 7 265 докторанти, 11 319 магистри и 18 514 следващи бакалавърски програми
 • 2088 международни студенти (дългосрочни)
 • 2792 преподаватели и изследователи
 • 38 членове на Китайската академия на науките и Китайската инженерна академия
 • 29 колежи и училища, 11 свързани болници, 13 свързани основни и средни училища
 • 34 дисциплини от първо ниво, които са упълномощени да присъждат докторски степени и 44 дисциплини от първо ниво, упълномощени да присъждат магистърски степен.
висше образование в Китай

В момента университетът Tongji има четири основни кампуса, а именно кампус Siping Road, кампус Jiading, кампус West Shanghai и кампус North Shanghai.

Tongji University, смесица от ориенталски и западни цивилизации, е продукт на международно сътрудничество и обмен. С глобално сътрудничество Tongji се превърнал в университет от световна класа с китайски характеристики.

Придържайки се към концепцията за „Фокусиране върху ключови дисциплини, укрепване на предимствата на дома, докато изследваме глобалните възможности в нашето възприятие и сътрудничество“, университетът Tongji непрекъснато оптимизира стратегията си за международен обмен и разширява мрежата от глобална комуникация.

висше образование в Китай

СПЕЦИАЛНОСТИ (бакалавърска степен): 

Понастоящем университетът Tongji има 29 училища/колежа, 83 бакалавърски специалности и 18 515 редовно регистрирани бакалавърски студенти. Със 7 екипа от отлични преподаватели на национално ниво и 5 учители с високи постижения на национално ниво, той е един от университетите, които ще бъдат част от „Програмата за укрепване на основните дисциплини“, „Програмата за обучение по основни дисциплини за първокласни студенти“ и „Програма за отлично инженерно образование и обучение“, стартирана от Министерството на образованието (MOE).

В момента университетът има 41 национални първокласни бакалавърски програми и 6 бази, изброени сред „Програмата за обучение по основни дисциплини 2.0 за първокласни студенти“. Той е спечелил 46 национални награди за високи постижения в преподаването, 1 национална голяма награда и 9 първи и втори награди за отлични учебници. Освен това, той може да се похвали с:

 • 22 отлични учебника на национално ниво,
 • 54 първокласни бакалавърски програми на национално ниво,
 • 3 примерни двуезични програми за преподаване на ниво MOE,
 • 7 отлични програми с преподаване на английски език за чуждестранни студенти на ниво MOE,
 • 60 примерни програми с преподаване на английски език за чуждестранни студенти на ниво Шанхай,
 • 27 примерни програми с преподаване на английски език в университети на общинско ниво,
 • 4 примерни идеологически и програми за политическо образование на ниво Министерство на образованието и науката,
 • 9 пилотни проекта за изграждане на първата партида виртуални учебни и научни кабинети,
 • 2 изследователски и демонстрационни центъра за идеологическо и политическо образование
 • 10 национални експериментални учебни демонстрационни центъра.
висше образование в Китай

СПЕЦИАЛНОСТИ (магистърска + докторска): 

Още в началото на 50-те години на миналия век Tongji University е започнал да приемаме аспиранти по няколко специалности. С одобрението на Държавния съвет през 1986 г., той официално създава своето висше училище през 1996 г., една от ключовите бази за култивиране на професионални таланти на високо ниво в Китай.

Tongji University има 33 докторски програми за първокласни ученици, 44 магистърски програми за първи ключови ученици, 9 докторски програми за професионални степени и 27 магистърски програми за професионални степени, обхващащи голямо разнообразие от философия, икономика, право, образование, литература , наука, инженерство, медицина, управление, изкуство.

По-специално, гражданското инженерство, архитектурата, транспортът, морската наука, науката за околната среда и инженерството, механиката, материалознанието и инженерството се радват на държавно предимство и водеща позиция. Също така, специалности в сферите на машинното електричество, управлението, науката, медицината, хуманитарните и социалните науки, преминаха през скорошно развитие и иновация.

Блог

3 причини да уча в Китай

3 причини да уча в Китай

3 причини да учите в Китай Китай може и да не е първата страна, за която се сещате, но това е дестинация, която си заслужава сериозно внимание. Ето три убедителни причини, поради които обучението в Китай може да бъде идеалният избор за вас.1. Иновативно и практически...

Храна в Китай

Храна в Китай

Приключенията на чау в Китай: Ръководство за студенти за разходите за храна и къде са изгодните сделкиГотови ли сте да се потопите във вкусния свят на китайската кухня? Преди да опаковате куфарите си и да тръгнете да учите в Китай, нека обсъдим цената на храната и...

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?И така, взехте вълнуващото решение да учите в Китай! Пригответе се за едно незабравимо приключение, изпълнено с нови приятели, културни преживявания и академични предизвикателства. Създаване на приятели и изследване на...