fbpx

Архитектура

какво всъщност е това??!

Какво всъщност представлява архитектурата?

Когато кажем архитектура, повечето хора веднага си представят строеж на сграда, а специалистът отговорен за това, „Ами, може би е АРХИТЕКТЪТ“. Да, ама не точно. Много често, питайки кандидат-студенти и дори техните родители какво според тях представлява архитектурата и какво си мислим, че ще работим след завършване, сме посрещани или с мълчание, или с доста незадоволителна информация. Всъщност, изобщо не е задължително да ставаме архитекти, за да чертаем, скицираме и проектираме какъвто и да е обект. В целия етап участват толкова много специалисти, че ще ние трудно дори да ги изброим тук. Затова, най-важното е да сме наясно как би следвало да изглежда бъдещето ни, за да можем да подберем и най-точната специалност в сферата на архитектурата и строителството, която да ни даде и правилните умения! 

Какво ще уча в университета?

Това, което ще изучавате в избраната от вас специалност, може доста да варира, тъй като фокусът на програмата ще бъде насочен към нуждите на индустрията в конкретната страна към дадения момент. Не си мислете, че ще ви занимават с остариали приоми. Със сигурност може да очаваквате да проектирате жилищни сгради, започвайки от малки такива, като например еднотажна къща. Минавайки през този проект ще се запознаете с всички етапи на строежа като планиране, определяне и подреждане на стаи, избор на материали и различни видове услуги, необходим бюджет и какво ли още не. Можете да очаквате много чертане и работа с програми като AUTOCAD, 2D и 3D визуализации и най-модерните нововъведения в сферата. 

Какво ще работя след завършване?

Това трябва да е и въпросът, който следва да си зададете още преди да сте избрали програмата, за която ще кандидатствате. Всяка от специалностите ще ви направи по-тясен специалист в зависимост от насочеността, която би следвала. Може да работите като архитект, урбанист, ръководител на обект, ръководител на проекти в архитектурна, енергийна, строителна, застрахователна или предприемаческа компания или държавна агенция. Също така можете да се занимавате с графичен и продуктов дизайн, технически дизай. Можете да работите за правителствени организации и различни производители на строителни материали и не само. Възможностите пред вас са безгранични, стига да знаете каква е крайната ви цел и дестинация, за да си помогнете като развиете правилните умения!    

Възможни специалности в сферата

Строителство, Архитектура

Бизнес и Мениджмънт

Изкуства и Дизайн

Икономика

Инженерни науки

Международни отношения

Компютърни науки

Медицина

Медия и Комуникации

Природни науки

Хотелиерство и Туризъм

Филология

Право

Психология

Хуманитарни науки

Държави

Дания

Дания – страната на Ханс Кристиан Андерсен, където датчаните са намерили перфектния баланс между работа и свободно време, което да прекарат с близки и приятели или по свой уникален начин. Държавата, която всяка година е в топ 4 на най-щастливите хора в света – съревноваваща се с другите 3 – Норвегия, Швеция и Финландия за приза.

Норвегия

Норвегия – страната на Северното Сияние – Aurora Borealis, където много често стартират иновациите в различни сфери! Най-богатата скандинавска държава се грижи добре за жителите си, осигурявайки им висок стандарт на живот, разнообразна природа и възможности за екстремни зимни спортове и екскурзии! 

Швеция

Швеция – държавата на Алфред Нобел, химик, инженер, предприемач, изобретил динамита и баща на Нобеловите награди. Шведите използват всяка възможност, за да разпуснат, изобретявайки т.н. ФИКА, по време на която ще хапвате много сладкиши, забранено е да говорите за работа, а ще опознавате новите си приятели.

Финландия

Финландия – тук се намира Лапландия и страната на Дядо Коледа! Финландците са коренно различни от всичко, което познавате и то защото са възпитани по друг начин! Шампионите през последното десетилетие в класацията за най-щастливите хора на света. Ще ви обяснят защо нямат оценки до 6 клас!

Китай

Китай – страна и начин на живот, които няма как да опишем с думи. Тук просто всичко е различно. От ресторанти и храна, през транспорт и време, до взаимоотношения и очаквания. Древна култура, която ще ви впечатли от първия момент, но и сериозно изненада с всичко, до което успеете да се докоснете, независимо от града си!

Нидерландия

Как работим Ние!

Видео Разговор с Нас

Ще ви зададем въпроси, за да открием силните ви страни, така че да можете да изберете най-правилната програма за себе си!

Подготовка на документи

Ще ви помогнем да подготвите всички задължителни, но и препоръчителни документи, така че да победите конкуренцията!

Настаняване и информация

Скъпата или лоша квартира прави живота ни труден. Липсата на информация също! Ще ви помогнем с всяка стъпка напред!

Помощ и след прием

Когато не знаете как да постъпите, ние ще ви помогнем – по време на целия ви престой – ВИНАГИ, за да вземете правилното решение!

Защо можете да ни се доверите?

Индивидуален подход.

Опит на завършили и настоящи студенти в чужбина.

Вътрешна информация, за да се справите с конкуренцията.

Помощ и след прием, докато живеете в избраната от вас страна.

Спокойствие за вас и родителите ви.

Научи повече за …

Simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled

Кандидатстване в Холандия

Как става кандидатстването в Холандия? За какво да внимаваме?Подаване на документи   Подаването на документи към университетите в Холандия, подобно на почти...

Виж статията

Квартири в Холандия

Квартири в Холандия / НидерландияКога трябва да започнем търсенето на квартира в Холандия? Намирането на квартира в Холандия, било то студентска или не, не е...

Виж статията

Работа в Холандия

Работа в Нидерландия / ХоландияРаботна среда Балансът между професионалния и личния живот е основен фактор за опрделяне на качеството на живот, който водим....

Виж статията
Share This