fbpx

Студентски стаж в чужбина – Дания, Норвегия, Холандия, Китай, България – с нас е лесно!

студентски стаж интерншип Малага

Студентски стажове

Предимството на образованията в Скандинавия (Дания, Швеция, Норвегия и Финландия), Холандия, Китай е практическата насоченост, чиято цел е да ви подготви максимално за истинската работна среда. Това, което можете да очаквате е да бъдете поставени в реални ситуации от професионалния процес, за да започнете да се развивате като професионалисти още по време на обучението си. Затова и огромна част част от програмите във всяка една от тези държави включват задължителен  стаж в някоя местна или чужда компания. Това е ценен опит за студентите, тест за техните способности и знания, както и възможност за постоянен договор за работа след приключване на стажа. Затова ние, от UniChamps, ви съветваме да потърсите стажантско място още преди старта на вашето висше образование. Попитайте ни, ще ви дадем насоки! 

студентски стаж интерншип Малага

Кога ще се случи вашият студентски стаж?

Стажът се провежда по различно време за всяка страна, университет и учебна програма. Обикновено това е по време на втората година от образованието ви в чужбина. Времетраенето на AP програмите в Дания е 2 години или 2 години и половина, през които студентите прекарват един семестър в задължителен стаж, можете да попаднете в една от най-успешните фирми в Дания или в друга държава в чужбина – това може да бъде и България. След приключване на AP програма, можете да продължите с Top-up бакалавърска програма, с продължителност 1,5 години. Всяка Top up програма също включва стаж в компания. Освен AP програми, в Дания има и цели бакалавърски програми, които са 3 години. Там стажът е отново един. Подобно е положението в Холандия, Норвегия и Финландия, където бакалавърските програми са най-вече 3 години, но има и такива с 4 или 4 и половина. Ако решите да продължите образованието си и запишете магистратура, там ви очаква още един стаж в компания по ваш избор. 

студентски стаж интерншип Малага

Колко време отнема намерането на студентски стаж в чужбина?

Намирането на желания студентски стаж е голям проблем за студентите в чужбина. Може би вече сте се убедили в това, ако сте започнали търсенето! Обикновено процесът протича доста хаотично поради липса на структурирана информация и насоки, които да ви доближат до студентската позиция в компаниите, които сте определили! За съжаление, университетът ви обикновено ще ви остави напълно самостоятелно да се погрижите за стажа си и помощта от тяхна страна ще е почти нулева. За съжаление, можете да очаквате голям брой отрицателни отговори или дори никакви отговори на имейлите, които ще адресирате до стотици компании…

Тъй като ние сме били в тази ситуация и то не веднъж, разбираме отлично проблема ви. Ние можем да ви помогнем да привлечете вниманието на водещи компании, като се представите в най-добрата светлина. Най-важното, на което трябва да обърнете внимание е постоянната работа над проекти, които допълват всичко, което учите в университета. Знанията и уменията, които ще придобиете по време на лекциите отговарят едва на 40-50% от тези, които трябва да притежавате, за да сте конкурентноспособни на пазара на труда!

студентски стаж интерншип Малага

Нашият опит за осигуряване на студентски стажове в чужбина е солиден, тъй като ние самите сме минали през процеса няколко пъти, но също така сме консултирали доста от заминалите благодарение на нас студенти в Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Холандия и Китай за техните стажове!

 • Как да определите компаниите, в които да кандидатствате?
 • Кога трябва да започнете процеса?
 • Как да напишете атрактивно мотивационно писмо?
 • Как да изградите нужното портфолио?
 • Каква стратегия да използвате, за да получите покана за интервю?
 • Как да бетонирате мястото си по време на самото интервю?!

Ако крайният срок за вашия стаж е почти допъл, спокойно – имаме решение за този проблем! Не сте нито първите, нито последните, на които ще помогнем в последния момент!

студентски стаж интерншиш Малага

Малага!

Ще ви помогнем с целия процес по намирането на стажа ви, ако имате желание да го прекарате в Испания и по-конкретно в международна компания, базирана в слънчева Малага! Ще получите възможността не само да развиете уменията във вашата професионална сфера, но същевременно с това ще се потопите в една друга нова култура, създавайки нови приятелства и професионални контакти!

Ако се питате дали ще се намери стаж от вашата сфера на образование, не се притеснявайте! Връзките, с които разполагаме са с широк спектър, които гарантират ТОП испански компании от всяка една индустрия! Процесът преминава през една или няколко консултации, за да бъдат установени желанията, интересите и нивото ви на компетентност. Според всички тези фактори, ще ви бъдат предложени един или повече варианта за стажове в Малага.

Процес

Някои от стажовете в Малага могат да бъдат платени!  За да се класирате за такъв тип стаж, обикновено ще трябва да можете да се похвалите с повече от базови умения и опит. Също така, компаниите, които ще бъдат готови да ви плащат за времето прекарано в редиците им, ще очакват максимално дълъг престой при тях!

От друга страна, ако сте готови просто да се учите и попивате всичко, до което се докоснете, то при неплатените стажове изискванията са доста по-занижени. Това означава както по-кратки периоди на стажуване, така и просто огромно желание, а не допълнителен опит и квалификации. Съществуват и възможности за стипендии в размер на 640 евро на месец, с които да покриете една не малка част от разходите си в Малага! И ние ще ви помогнем да ги получите!

 1. Подготовка – ще ви помогнем да създадете оригинално CV и Linkedin профил, който ще бъде вашата визитка преди интервютата, които също ще ви предстоят!
 2. Намиране на подходяща компания – след като вече знаем какво търсите и какво можете да предложите, ще обсъдим всичко това с потенциални компании в съответната сфера.
 3. Интервю с компания Х – предстои ви интервю, където ще можете да разговаряте с вашата потенциална компания, за да зададете въпросите си към тях, както и те към вас.
 4. Потвърждение –  след интервюто, при взаимно съгласие, следва финализиране на документите и закупуване на самолетни билети!
студентски стаж интерншип Малага

КАКВО Е ВКЛЮЧЕНО

 • Стаж във вашия сектор на образование/професия
 • Ориентация преди заминаване
 • Посрещане на летището в Малага
 • Културни и социални дейности
 • Транспорт и настаняване (самостоятелни стаи със самостоятелна баня)
 • Кариерно и професионално обучение
 • 24/7 помощ от всякакво естество 
 • Езикови курсове (по избор)
студентски стаж интерншип Малага

Малага – студентски стаж, почивка или нещо по средата?!

Малага е голям град в южна Испания, разположен на брега на морето – Коста дел Сол (Брегът на слънцето) на северната страна на Средиземно море.

Градът е в сърцето на Андалусия и столица на провинция Малага. Летището му е третото по големина в Испания и има директен достъп до много европейски градове. Градът може да се похвали с 320 слънчеви дни всяка година, което го прави най-слънчевото място в Испания със средни годишни температури от 18,5 °C. Малага е основна туристическа дестинация със своите пясъчни плажове, водни спортове, богата архитектурна история, средиземноморска кухня и приятелски настроени местни хора.

Малага въплъщава испанските традиции в множество аспекти, като великолепния Plaza de Toros и превъзходно разнообразие от тапас барове.

В града живеят над 500 000 жители, който е и е родното място на Пабло Пикасо.

студентски стаж интерншип Малага

Защо да изберете Малага за своя стаж?!

 1. Малага е известен със своите зашеметяващи плажове, култура и храна и е един от най-посещаваните крайбрежни градове в Испания.
 2. Хората в Малага са добре известни със своето гостоприемство и дружелюбие.
 3. Този културно обогатен град е един от най-старите в света и има прекрасна панорама от музеи, художествени галерии и фестивали.
 4. Малага е космополитен град, където повече от 150 националности живеят и работят заедно.
 5. Малага може да се похвали с 320 слънчеви дни всяка година, което го прави най-слънчевото място в Испания, с 40 км плажове.
 6. Преди по-малко от две години Forbes постави Малага сред 20-те най-добри града в света за живеене, инвестиране и работа за американци.
 7. Това е 4-та най-известна икономика в Испания.
 8. Малага разполага с много модерно международно летище с директни полети до 142 дестинации в 31 различни страни и приема 19 милиона пътници годишно.
 9. Дом е на Технологичния парк на Малага, който е известен от мнозина като „Испанската Силиконова долина“.
 10. Технологичният парк включва над 600 компании, включително централата на Google.
 11. Малага се счита за един от най-напредналите SMART градове в Европа.
 12. Малага е дом на първия национален център за цифрово съдържание. Сега е световен лидер в технологичните разработки.
студентски стаж интерншип Малага

Блог

Информация за Холандия и форумите на българите в страната

Информация за Холандия и форумите на българите в страната

Информация за Холандия и форумите на българите в странатаХоландия – страната на ниската земя и високите успехи!   Кралство Холандия една от най-желаните дестинации за туризъм, образование, работа, стартиране на бизнес, развлечения, живот и всичко останало! Страната,...

Как се чувства един студент преди заминаване в чужбина

Как се чувства един студент преди заминаване в чужбина

Какво трябва да знае всеки студент преди заминаването си в чужбинаПриеха ме! Ами сега?   Щом сте отворили тази статията, вие вече сте на прага на осъществяването на вашата мечта – да сте студент в световнопризнат университет в Дания или другаде в чужбина. След целия...

Културен Шок на Студенти в Чужбина

Културен шок на студенти в Холандия, Скандинавия и изобщо в чужбинаНе си мислете, че културният шок ще ви подмине!   Културният шок е психологически преход (може да бъде и физически – като например промени в телесното тегло), причинен от промяната на обичайния начин...

Share This