fbpx

Курсове по Датски Език

курсове по датски език

Не се заблуждавайте, датският език ЩЕ ви трябва, ако живеете в Дания.

След прекараните 12+ години в Дания, твърдо можем да кажем, че ученето на датски език е основна и много важна задача за всеки един новодошъл в страната. Ако говорите дори малко датски, пред вас ще се отворят врати, които в противен случай никога не биха се открехнали. Запитайте се какво би било отношението ви към някой чужденец в България, когато започне да ви обяснява нещо на развален български. Важен е опитът и желанието! Със сигурност ще проявите огромно желание да му помогнете с каквото можете.

Много от българите (включително и ние самите) си казват: “Ама за какво ми е този датски? Та аз говоря перфектен английски”. Но се намирате в Дания, където местното население говори датски и очаква от вас също да говорите на датски език с тях! Ако искате да се чувствате по-добре емоционално и датчаните да ви приемат с отворени обятия, независимо за какъв период от време ще останете в страната им, не допускайте нашата грешка, а учете датския език. Владеенето на поне малко датски ще отвори широко вратите ви към така желаната и търсена от всички студентска работа в страната! Това е най-силното оръжие, с което можете да се сдобиете и наистина си заслужава да инвестирате в езика.

Наясно сме, че малцина ще вземат думите ни насериозно. Ние самите не бихме направили тази крачка, ако сега бяхме 11 или 12 клас. Затова си позволихме да заснемем кратко видео с Бианка – The Wonder Girl! Забравете за нас – чуйте какво ще ви каже тя:

Вече знаете, че владеенето на датски език е ключово умение, гарантиращо професионалната ви реализация не само в Дания, а и навсякъде по света, където датските фирми имат присъствие. Сега вече се питате: Откъде да започна? Къде мога да запиша курсове по датски език още в България? Колко струват? Къде мога да открия курсове по датски език в Дания, на какъв език се преподава, ще мога ли да разбера всичко?

Нашият съвет е да започнете курсове по датски език още мнооооого преди да сте опаковали багажа си за Дания! Датският ще ви трябва още със стъпването на летището в Дания! Ако нямате познания по езика табелите на пътя, надписите в магазините и най-вече документите, които ще подпишете, ще бъдат неразчетими за вас…

За всеки един телефонен разговор, които ще трябва да проведете, ще ви е необходим датски език – дори само, за да „преборите“ автоматичното меню, което ще ви се включи. Бъдете сигурни, че където и да звъннете, ще бъдете посрещнати с такова. За да си запазите час при лекаря, когато не се чувствате добре или за да получите колета си от България… Всичко това, на пръв поглед елементарно, става напълно неразрешимо, защото няма да разберете, че просто трябва да натиснете 1 или 9, да въведете CPR номера си, или просто да изчакате няколко минути, спокойно на слушалката. За съжаление, датчаните много често ще ви затворят телефона, ако директно го „атакувате“ с английския си! Те просто не очакват да чуят английски! Когато сте почакали 15-20 минути, само за да ви затворят след вашето Hello…, усещането е наистина уникално. Затова, ВИНАГИ започвайте разговорите си на датски език! Това са само някои от причините, които ще усложнят живота ви, ако не разбирате  езика поне мъничко…

Започнете подготовката си по езика още в България, за да не изпадате в стресови ситуации, когато пристигнете на новото място! Най-подходящото време е лятото между 11 и 12 клас, когато ще имате достатъчно време, което изцяло да отделите на езика! Държим да отбележим, че ученето на датски в самото начало в Дания е трудна задача, тъй като балансът между лекции, търсене на работа (или ходене на работа), проекти, социален живот и часове сън не се намира лесно.

За тези от вас, които искат да бъдат с крачка пред всички останали студенти, ние организираме курсове по датски в София в малки групи или индивидуално. Работим заедно с дългогодишни преподаватели по Скандинавистика в Софийския Университет. Курсовете са конкретно насочени към максимално бързото ви намиране на студентска работа в Дания. Ще получите основа и стабилни знания, които ще ви дадат летящ старт в страната. За кандидат-студентите, които не живеят в София, курсове се организират и онлайн. Свържете се с нас за повече подробности.

курсове по датски език

Датски език в Дания

Когато пристигнете в Дания, ще имате възможност да се запишете в езиково училище – или на датски език, sprogskole, където се предлагат курсове по датски език за студенти и чужденци. Това е мястото, с което трябва да се свържете в случай, че сте решили да започнете своето обучение по датски език.

За съжаление, процесът е дълъг, трябва да имате датски документи, да изчакате да се сформира група, да ви извикат на интервю… Нямайте надежди, че ще започнете уроци по датски език преди месец декември. Като завършили студенти, които отказваха да учат датски в продължение на цели 4 години, можем само да ви посъветваме да не повтаряте грешката ни – “Не питай старило, а питай патило!” Ако сега ни предстои образование в Дания или в която и да е друга страна по света, със сигурност уроците по езика в България са задължителна стъпка преди пътуването ни!

Важно е и да подчертаем, че курсовете по датски в Дания вече не са безплатни! Всяко ниво ще ви струва 2000 датски крони или 500 лева! Това включва само 24 урока. Курсовете по датски език са леки и интересни, но трябва да сте подготвени за начина на преподаване, който е изцяло на датски. Преподавателите ще ви обясняват абсолютно всичко на датски език още от първия ден, въпреки че вие няма да знаете дори азбуката. Езикът се научава с много упражнения за говорене и увлекателни игри, стига да не се откажете!

курсове по датски език

Какво ще спечелите, ако учите датски език?

  1. Хората, които говорят датски език, са САМО около 6 милиона! Ако владеете датски на едно добро ниво, това ви прави ценен кадър за всяка една компания, която би желала да осъществява бизнес контакти с датски компании!
  2. Владеенето на датски автоматично прави борбата ви с културния шок, през който задължително ще преминете, в пъти по-лека!
  3. Владеенето на датски език ще улесни многократно всекидневния ви живот – в магазини, ресторанти и на други обществени места.
  4. Датският ще ви улесни при разрешаването на евентуално възникналите бюрократични проблеми, които ви предстоят по време на престоя ви в Дания – превеждане и попълване и разбиране на документи в общината, договори за квартири, мобилни оператори и други подобни.
  5. Благодарение на датския по-бързо ще разберете и приемете датските обичаи, което от своя страна ще ви помогне за по-лесното ви интегриране в датското общество.
  6. Датският ще ви позволи да комуникирате с много повече датчани, които освен, че са много любезни и забавни, са също в състояние да ви окажат помощ от всякакво естество.
  7. Датският ще ви даде възможност много по-лесно да си намерите работа – и в Дания и в друга страна. Всеки език е богатство.
  8. Знаейки датски, автоматично ще разбирате от части шведски, норвежки, исландски и гренландски.
  9. Изучаването на нов език автоматично ви прави по-интелигенти.
  10. Използването на датски език от ваша страна, също доказва на евентуалните ви бъдещи датски работодатели, че сте достатъчно мотивирани да работите и да се интегрирате в датското общество.

Блог

Информация за Холандия и форумите на българите в страната

Информация за Холандия и форумите на българите в страната

Информация за Холандия и форумите на българите в странатаХоландия – страната на ниската земя и високите успехи!   Кралство Холандия една от най-желаните дестинации за туризъм, образование, работа, стартиране на бизнес, развлечения, живот и всичко останало! Страната,...

Как се чувства един студент преди заминаване в чужбина

Как се чувства един студент преди заминаване в чужбина

Какво трябва да знае всеки студент преди заминаването си в чужбинаПриеха ме! Ами сега?   Щом сте отворили тази статията, вие вече сте на прага на осъществяването на вашата мечта – да сте студент в световнопризнат университет в Дания или другаде в чужбина. След целия...

Културен Шок на Студенти в Чужбина

Културен шок на студенти в Холандия, Скандинавия и изобщо в чужбинаНе си мислете, че културният шок ще ви подмине!   Културният шок е психологически преход (може да бъде и физически – като например промени в телесното тегло), причинен от промяната на обичайния начин...

Share This