fbpx

Информация за Холандия и форумите на българите в страната

форум на българите в Холандия

Холандия – страната на ниската земя и високите успехи!  

Кралство Холандия една от най-желаните дестинации за туризъм, образование, работа, стартиране на бизнес, развлечения, живот и всичко останало! Страната, известна с множеството си лалета, водни канали, вятърни мелници, богата история и разнообразна култура е една от най-гъсто населените в Европа! Най-вероятно има причина! Ето защо Холандия е станала пример за изключително много държави по света и е предпочитано място за живот и развитие!

Стратегическото местоположение на Холандия, осигуряващо широк излаз на море и пряката връзка с други високо развити страни, са едни от причините за силният икономически напредък на Холандия. Редица световно известни компании тръгват именно от тук. Когато продукт или услуга е с холандски произход, то това е синоним на високо качество, ефективност и продуктивност. Холандският маниер е равносилен на професионализъм от най-висок клас. Този начин на работа се наблюдава във всички държавни звена, образователни институции и здравеопазване. Имена като Shell, Heineken, Philips, Ariel, Jumbo и много други са достигнали до нас без дори да сме разбрали, че идват от „ниската земя“! Страната е една от най-бързо развиващи се икономически в Европа. Много от завършилите студенти намират работа веднага след приключване на образованието си. Не малко успяват да намерят мечтаната работа още докато учат. За тези високи резултати е виновно именно холандското образование, което е достъпно за всички и едно от най-качествените в света! Разгледайте бакалавърските и магистърските програми, които можете да учите в Холандия.

Ако вече сте се насочили към висшето образование в Холандия, много е вероятно в главата ви да се въртят всякакви въпроси свързани с намиране на квартира, издръжка и начин на живот. Не се безпокойте! Тук се включваме ние! Подготовката на кандидатурата ви и изпращането на документите към мечтания от вас университет в Холандия е само МАЛКА част от нашата работа с вас. Ние ще бъдем до вас през цялото време преди и след приема! Нашите услуги включват: подробно информиране за това какво ви очаква в страната, университета и процеса на учене, помощ при кандидатстване за квартира, съвети за намиране на работа по време на обучението ви и след това, достъп до контакти в страната и други…

форум на българите в Холандия

Холандия е известна и със своето богато културно наследство! Винсънт ван Гог, Рембранд и Йоханес Вермер са едни от най-отразяващите се представители на художественото изкуство в страната! Можете да посетите различни музеи на изкуството и да се насладите на множество шедьоври! Също така може да посетите 12те обекта под закрилата на ЮНЕСКО в рамките на 1 ден! Да, Холандия е толкова лесно достъпна, че можете да прекосите цялата страна в рамките на 3-4 часа, а инфраструктурата и общественият транспорт са на първокласно ниво! Ако ви се налага обаче да се придвижите в града или до близкото до вас селище, велосипедът е най-удобният начин за придвижване – имено холандците са на първо място в Европа по въртене на педали ежедневно. Дори кралското семейство и депутатите в Холандия карат велосипед до работните си места! Ако пожелаете да си поемете дъх и да си починете за малко, вземете лодка и поплавайте из един от над стоте водни канала в Амстердам! Ако не видите нито едно бездомно куче или коте по улиците около вас, не се изненадвайте, Холандия е една от малкото страни, в които няма бездомни животни. Също така, насилието над животни се наказва с цялата строгост на закона. Затова и няма да се очудите, ако ви кажем, че и престъпността е една от най-ниските в Европа, а затворите всяка година биват преустройвани, за да бъдат ползвани за коренно различни цели!

Блог

Share This