fbpx

Animation and Digital Art

Inland Norway University of Applied Sciences – Норвегия

бакалавър анимация норвегия

Какво представлява програмата?

Ако мислите, че рисуването, анимацията, разработките на игри и 3D визуализацията, са част от нещата, които ви допадат, тогава бакалавърската степен по Animation and Digital Art в Inland Norway University of Applied Sciences в Норвегия е точно за вас. Докато учите ще правите съдържание за игри и анимационни филми. Буквало всеки ден ще трупате умения като 3D специалист и ще развивате всякакви концепции за нови видеоигри.

бакалавър анимация Норвегия

По време на първата година ще развиете основни умения в различни направления. Ще  усъвършенствате артистичността, благодарение на часовете по дизайн, рисуване, анимация и продукция. През втория семестър ще трябва да решите коя специализация ще следвате:

 • 3D Art & Generalization
 • 3D Animation
 • Digital Art & Motion Design

При изучаване на тази специалност, ще предизвикате своята креативност и ще развивате качествата си в изкуството и технологиите. Няма начин да не сте забелязали как 3D визуализацията, анимацията и дигиталното изкуство вече навлязоха в редица сектори. Тяхната роля тепърва ще стане още по-важна и то най-вече в сферата на образованието, развлеченията, изкуството и научните изследвания. Анимацията и дигиталното изкуство са едни от най-важните компоненти, когато говорим за видео игри, филми, реклами, както и всички ефекти и симулации.

бакалавър анимация Норвегия

Какво се учи като предмети?

Изучавайки бакалавърската програма по Анимация и дигитално изкуство, вие ще получите умения в една от специализациите – анимация, 3D моделиране или дигитално изкуство. Ще навлезете в света на визуалната комуникация, благодарение на изображения, знаци и символи в различни медии. Набляга се върху визуалните, дигиталните и интерактивните възможности на медиите при създаването на различни анимационни продукции.

Като студенти в Норвегия ще придобиете умения да мислите глобално, както и ще развиете компетентността си в областта на анимацията и дигиталното изкуство, така че да сте способни да разрешите всеки един проблем, с който се сблъскват професионалистите в сферата ви.

бакалавър анимация Норвегия

Структура и съдържание на програмата

По време на първия и втория семестър се разглеждат фундаменталните знания в областта на анимацията и дизайна на игри, както и продукция, 3D-генерализация заедно с дигитални изкуства чрез различни техники и похвати. През третия и четвъртия семестър ще избирате специализация в две от следните три области:

 • 3D-Art & Generalisation
 • 3D-Animation
 • Digital Art & Motion Design

По време на първия семестър в третата година ще започнете създаването на най-големия си проект за цялото обучение – бакалавърската си теза. Ще имате възможност да избирате дали да работите самостоятелно над тезата или в група с още няколко студента, така че да можете да допълвате компетенциите си, за да създадете оптималния краен продукт. Цялото ви образование приключва със защита на този бакалавърски проект с устен изпит и презентация на ежегодния Game School Expo.

Ще завършите като професионалисти в избраната от вас специализация, придобивайки огромни познания, опит в производството и груповата работа, тъй като ежедневно ще развивате именно това през тези три години в Норвегия. Очакванията към всеки един студент са големи и освен занятията в университета и груповите работи, със сигурност ще ви се наложи да прекарате не малко часове в самостоятелна работа, за да бъдете на нужното ниво!

бакалавър анимация Норвегия

Кариерни възможности

Медийната индустрия и гейм индустрията са в центъра на образованието по анимация и дигитално изкуство. Затова упражненията включват основно работа, свързана с разработването на компоненти за съдържание за игри, анимации и мултимедийни приложения. Също така ще се покаже на студентите как да прилагат на тези знания в други сфери, включително индустрията и публичния сектор. Изучаването на тази бакалавърска степен дава и знания, които могат да се използват за продължаване на работата в образователния и изследователския сектор.

В тази специалност подготовката на студентите за създаването на изкуство и дизайн се постига чрез правилния подбор на най-точните дигитални инструменти, техники, методи и концепции. Благодарение на сериозните умения, които придобиват, студентите завършват обучението като атрактивни кандидат-служители в индустрията на творчеството и дизайна – готови за всичко, което ги чака на бъдещото им работно място.

бакалавър анимация Норвегия

Последващо обучение

След завършване на бакалавърската степен, може да продължите обучението си с магистратура по Art and Creative Technology for Games and Virtual Productions в Game School или с магистърска програма по Digital Communication and Culture в университета. Имате възможността да продължите образованието си и в чужбина или чрез онлайн курсове по разработка на игри, анимация, 3D моделиране, техническо изкуство и концептуално изкуство.

бакалавър анимация Норвегия

Има ли нещо Интересно?

Обмен

Препоръчително е студентите, които имат желанието да учат семестър в чужбина, да го направят през шестия семестър. Но е възможно това да се случи и  през 3-ти, 4-ти или 5-ти семестър. Важно условие е партньорската програма да се препокрива с програмата за обучение INN University, за да е сигурно, че студнетът няма да има академични пропуски.

The Game School

The Game School е част от Inland Norway University of Applied Science и се намира в Hamar, Норвегия. Създадено е преди повече от 20 години като първото място за обучение по игри в Норвегия и е най-големият образователен център в Норвегия за разработка на игри, фокусирано върху компютърното програмиране и дигиталните изкуства. Днес The Game School обучава студенти в две бакалавърски програми, една по Игрови технологии и симулация и една по Анимация и дигитални изкуства. Също така предлагат последващо едногодишно обучение по Virtual Reality & Augmented Reality.

Кампусът

Кампусът на Inland Norway University of Applied Sciences се намира в центъра на град Хамар, което прави всичко нужно на няколко минути пеша – с магазини, кафенета и ресторанти и паркови зони. Кампусът разполага с учебни зали, аудитории, библиотека, кафене, книжарница и спортна сграда с плувен басейн. Студентите могат по всяко време да запазват стаи за срещи и подготовка по проекти. Едно от най-големите и модерни студия за Motion Capture в Норвегия се намира в парка Midtbyen. С кампуса е свързана градина, която ще ви осигури уютно място за обяд или почивка. Много близо до университета се намира пъб Gregers, където често ще се виждате с приятели и ще ходите на различни концерти.

Прием

За да се класирате за прием, трябва да отговаряте на следните изисквания:

 • Диплома или академична справка
 • Сертификати от предишни участия или курсове
 • Мотивационно писмо
 • Портфолио
 • Интеврю, ако е необходимо

Блог

3 причини да уча в Китай

3 причини да уча в Китай

3 причини да учите в Китай Китай може и да не е първата страна, за която се сещате, но това е дестинация, която си заслужава сериозно внимание. Ето три убедителни причини, поради които обучението в Китай може да бъде идеалният избор за вас.1. Иновативно и практически...

Храна в Китай

Храна в Китай

Приключенията на чау в Китай: Ръководство за студенти за разходите за храна и къде са изгодните сделкиГотови ли сте да се потопите във вкусния свят на китайската кухня? Преди да опаковате куфарите си и да тръгнете да учите в Китай, нека обсъдим цената на храната и...

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?И така, взехте вълнуващото решение да учите в Китай! Пригответе се за едно незабравимо приключение, изпълнено с нови приятели, културни преживявания и академични предизвикателства. Създаване на приятели и изследване на...