fbpx

Бизнес Администрация

(програмата е изцяло на китайски език)

бизнес администрация Китай

Какво представлява специалността?

Бакалавърът по бизнес администрация (BSc BA) е програма, предназначена да предостави на студентите цялостно разбиране на бизнес принципите, практиките и стратегиите. Тази специалност подготвя студентите за лидерски роли в различни индустрии, като ги оборудва с основни умения в управлението, финансите, маркетинга, операциите и организационното поведение.

бизнес администрация Китай

Какви предмети ще учите в специалността?

В бакалавърската програма ще участвате в разнообразна учебна програма, която обхваща широк спектър от предмети, които са от съществено значение за бизнес администрацията. Тези предмети обикновено включват:

 • Счетоводство: Разбиране на принципите на финансовото отчитане, анализ и управленско счетоводство.
 • Финанси: Изучаване на финансови пазари, инвестиционен анализ, корпоративни финанси и финансов мениджмънт.
 • Маркетинг: Проучване на потребителското поведение, проучване на пазара, разработване на продукти, брандиране и маркетингова стратегия.
 • Управление: Проучване на организационното поведение, лидерството, управлението на човешките ресурси и стратегическото управление.
 • Управление на операциите: Разбиране на управлението на веригата за доставки, контрол на качеството, управление на проекти и оперативна стратегия.
 • Бизнес етика и корпоративна социална отговорност: Разглеждане на етични дилеми и проблеми със социалната отговорност, пред които са изправени фирмите.
 • Предприемачество: Развитие на предприемачески умения, бизнес планиране, рисков капитал и управление на малък бизнес.
 • Бизнес право и разпоредби: Разбиране на правни принципи, договори, бизнес етика и съответствие с нормативните изисквания.
бизнес администрация Китай

Какво можете да продължите да учите или да работите след дипломирането си?

След завършване на бакалавърска степен по бизнес администрация имате множество възможности за по-нататъшно обучение или работа. Някои от тях включват:

 • Магистърска степен: Завършилите могат да изберат да следват магистърска степен по бизнес администрация (MBA), магистърска степен по мениджмънт или специализирани магистърски програми в области като финанси, маркетинг или предприемачество.
 • Професионални сертификати: Завършилите могат да придобият професионални сертификати като сертифициран управленски счетоводител (CMA), дипломиран финансов анализатор (CFA) или специалист по управление на проекти (PMP), за да подобрят своите умения и опит в специфични области на бизнеса.
 • Възможности за кариера: Бакалавърската степен по бизнес администрация отваря врати за разнообразни възможности за кариера в различни индустрии като банкиране, консултации, маркетинг, човешки ресурси, управление на операции и предприемачество. Завършилите могат да работят като бизнес анализатори, маркетингови мениджъри, финансови анализатори, оперативни мениджъри или да започнат собствен бизнес.
 • Предприемачество: Завършилите с предприемачески дух могат да изберат да започнат собствен бизнес или да се присъединят към стартиращи начинания, като използват своя бизнес нюх и лидерски умения, за да преследват иновативни възможности и да създават стойност на пазара.

Блог

3 причини да уча в Китай

3 причини да уча в Китай

3 причини да учите в Китай Китай може и да не е първата страна, за която се сещате, но това е дестинация, която си заслужава сериозно внимание. Ето три убедителни причини, поради които обучението в Китай може да бъде идеалният избор за вас.1. Иновативно и практически...

Храна в Китай

Храна в Китай

Приключенията на чау в Китай: Ръководство за студенти за разходите за храна и къде са изгодните сделкиГотови ли сте да се потопите във вкусния свят на китайската кухня? Преди да опаковате куфарите си и да тръгнете да учите в Китай, нека обсъдим цената на храната и...

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?И така, взехте вълнуващото решение да учите в Китай! Пригответе се за едно незабравимо приключение, изпълнено с нови приятели, културни преживявания и академични предизвикателства. Създаване на приятели и изследване на...