fbpx

Бакалавър по Мениджмънт на Дигитални Трансформации

Bachelor of Science in Digital Transformation Management

Искаш ли да разнищваш информационни системи за различни бизнеси и да се запознаеш в детайли с потенциала на изкуствения интелект?

Можеш да станеш дигиталния експерт от бъдещето!
Дигиталната трансформация се отнася до процеса на интегриране на дигиталните технологии във всички аспекти на бизнеса и организациите, включително бизнес модели, процеси и продукти. Това също предполага промени в организационните структури и човешките ресурси. В по-широк смисъл управлението на дигиталната трансформация се отнася до стратегиите, планирането и координацията на процесите на дигиталната трансформация.

Учебната програма има за цел да ви предостави различни умения, за да ръководите (етичното) развитие и използване на всякакви дигитални технологии в компании и организации с нестопанска цел в Холандия и в чужбина.

Ще придобиете знания и умения за планиране, проектиране и внедряване на иновативни дигитални продукти и услуги, които отговарят на нуждите на бизнеса и обществото!

Опитът среща предприемачеството

SRH Group е водеща мрежа от независими частни университети в Германия. Заедно с Global School for Entrepreneurship създават Haarlem Campus, за да донесе иновации и предприемачество на холандски и международни студенти в Харлем. Двата университета работят заедно с ясна цел – ТЕ ИСКАТ ВИЕ ДА СТИГНЕТЕ ДОЛЕЧЕ. Това означава, че теще ВИ отведат по-близо до ВАШИТЕ мечти и професионални цели.

Както Германия, така и Холандия се славят с едни от най-реномираните образователни системи в световен мащаб. Това само по себе си е достатъчно, за да сте спокойни, че съвместната работа ще ви предостави всички предпоставки за нетрадиционно, висококачествено и успешно образование.

Съдържание на курса

Учебната програма има за цел да ви даде умения, за да  разберете основните разработки в бизнес информатиката и науките за данни.

По време на обучението ще научите как да прилагате управлявани от бизнеса ICT решения, като използвате най-новите инструменти и методи за събиране, анализ и визуализация на данни. Тези умения са съчетани със силни предприемачески, лични и междукултурни компетенции, за да ви позволят да ръководите иновативни и етични дигитални начинания и проекти.

Програмата обхваща модули, свързани с бизнеса, като бизнес стратегии, управление, бизнес информатика и науки за данни:

  • В областта на бизнеса ще се сблъскате с реални бизнес проблеми – традиционния и дигиталния бизнес, включително бизнес стратегии и модели, управление на операциите и информацията, управление на човешките ресурси, маркетинг, финанси и счетоводство.
  • Също така ще придобиете умения и знания в лидерството и управлението на промените, като ги подготвите да допринесат за необходимите процеси на промяна в компаниите и организациите, с които ще работите.
  • Ще придобиете знания по бизнес информатика и ще се научите как да идентифицирате и управлявате ICT решения. Този аспект обхваща бизнес информационни системи, разработка на софтуер, управление на информацията, IT управление, управление на географски информационни системи и глобални ICT, както и етичното им прилагане.
  • Ще се запознаете с анализ и визуализация на данни, публично достъпни и големи бази данни, изкуствен интелект, киберсигурност и технологична етика.

Кариерни перспективи

Ако се питате дали програмата ви има приложимост след завършване, изобщо не се притеснявайте. Търсенето на специалисти, притежаващи умения в областите на бизнеса и дигитализацията както в Холандия, така и в чужбина, както в частния, така и в публичния сектор, както и в организациите с нестопанска цел е изключително голяма. Тъй като все още много малко университети предлагат комбинацията, това допълнително ще ви направи желан кадър за компании в различни сектори. 

Много вероятно е да заемате една от позициите в областта на дигиталната трансформация:

  • Ръководител на проекти в областта на проектиране и управление на иновативни ICT и решения за данни и свързаните с тях процеси на дигитална трансформация
  • Мениджър на процеси на по-сложни процеси на дигитална трансформация
  • Продуктов мениджър в технологично базирани компани
  • Независим експерт/съветник по ICT, решения за данни или управление на дигитална трансформация
  • Предприемач в процесите на ICT, управление на данни или дигитална трансформация

Такси за обучение и настаняване

Таксата за граждани на Европейския съюз и Швейцария е 6750 евро на година (8 семестъра). Възможно е плащане на месечни вноски (доплащане 5%).

За граждани извън Европейския съюз, таксата е 9900 евро на година.

Месечните/семестриалните такси за обучение остават същите за цялата продължителност на учебната програма.

Всеки един от студентите има гарантирано настаняване, което обикновено е един от основните големи проблеми на студентите не само в Амстердам, но изобщо в Холандия!

Блог

3 причини да уча в Китай

3 причини да уча в Китай

3 причини да учите в Китай Китай може и да не е първата страна, за която се сещате, но това е дестинация, която си заслужава сериозно внимание. Ето три убедителни причини, поради които обучението в Китай може да бъде идеалният избор за вас.1. Иновативно и практически...

Храна в Китай

Храна в Китай

Приключенията на чау в Китай: Ръководство за студенти за разходите за храна и къде са изгодните сделкиГотови ли сте да се потопите във вкусния свят на китайската кухня? Преди да опаковате куфарите си и да тръгнете да учите в Китай, нека обсъдим цената на храната и...

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?И така, взехте вълнуващото решение да учите в Китай! Пригответе се за едно незабравимо приключение, изпълнено с нови приятели, културни преживявания и академични предизвикателства. Създаване на приятели и изследване на...