fbpx

English Language

University of Agder – Норвегия

English language bachelor Norway

Какво представлява програмата?

Бакалавърската програма в Норвегия по английски език ще ви помогне да придобиете сериозни познания по английски, но същевременно ще се запознаете и с културата и историята на държавите, в които езика е основен или втори такъв. Специалността е подходяща за кандидати, които обичат английския език и искат кариерното и личностното им развитие да включва ежедневната му употребата и то на високо ниво. Това е един от доминиращите езици в света, което ще ви направи търсени специалисти. Свободното владеене на английски език и то на високо ниво, драстично ще увеличи шансовете ви в международния пазар на труда, защото ще можете да общувате и сътрудничите с хора по целия свят.

По време на обучението ще се запознаете с американската и британската литература преди и след 1900 г. Очаквайте предмети по англо-американска култура, граматика, фонетика и фонология, както и академично писане на английски с много упражнения.

 

English language bachelor Norway

Какво се учи като предмети?

По време на първата година от обучението ще бъдете  въведени в езика и литературата, както и в културната история на страните Великобритания и САЩ. През втория семестър на първата година университетът организира пътуване до York,  Великобритания.

Обучението в тази праграма е интердисциплинарно, включва няколко дисциплини. Затова към задължителната специалност по английски език, има и избираем второстепенен компонент от 60 ECTS кредита, където сами ще можете да прецените кои предмети да попаднат в програмата ви.

Вариантите са различни – не се притеснявайте. Преподавателите ще ви запознаят в големи детайли с какви възможности разполагате още при самия старт на програмата. Един от интересните варианти е предмета по норвежки език за международните студенти, което е голям плюс за тези, които имат намерението да остават да живеят в Норвегия. Друг вариант е и курсът по норвежко общество и култура. Възможността за студентски обмен също е през втората година – ще можете да прекарате един или два семестъра в чужбина.

Последната трета година се основава на придобиване на напреднали знания по английски език и литература. Последния семестър от третата година е отреден за подготовка и писане на бакалавърска теза с помощта и ръководството на ментор.

English Language Bachelor Norway

Какво можем да продължим да учим?

Ако завършите тази специалност, ще можете да продължите образованието си с магистърска програма по английски език в същия университет, като важно условие е да са сте получили поне оценка „C“ или по-добра. Други магистратури от същия университета, в които можете да учите по-късно с тази бакалавърска степен са:

  • Master’s Programme in Social Communication
  • Master’s Programme in Translation and Professional Communication
  • Master’s programme in Technology, Humans and Society
English language bachelor Norway

Кариерни възможности

Бакалавърската степен по английски език не е професионална програма – т.е, завършвайки ще имате пред себе си възможност за избор – сами ще трябва да решите какво искате да работите и според това да изберете от свободноизбираемите предмети през годините. Студентските и кариерните консултанти от университета са насреща, за да ви помогнат при това планиране, като препоръчат към кои от избираемите предмети да се насочите, според възможностите за работа, които ще искате да преследвате след завършване.

Завършилите могат да се ориентират за работа в следните области:

  • масови и дигитални медии;
  • сектора на културата;
  • връзки с обществеността;
  • туризъм;
  • ръководни позиции в публичния и частния сектор;
  • издателската дейност;
  • международния и междукултурния сектор.

Друга значима възможност е да се насочите към преподаването на езика и литературата в училищата –  да станеш учител също е чудесен вариант. Ако това се окаже вашето желание, то тогава е силно препоръчително да изберете норвежкия език от избираемите предмети през втората година, за да имате право да преподавате и в норвежките училища.

English language bachelor Norway

Има ли нещо интересно?

Методи на преподаване

Преподаването се извършва чрез лекции, семинари и групова работа. По този начин ще усъвършенствате уменията си по английски език многократно пъти по-бързо. Програмата включва и много самообучение, с което се очаква да подобрявате способността си за самостоятелна работа. От вас се изисква задължително присъствие на лекциите, активно  участие във всички форми на обучението –  презентации, устно или писмено.

Студентски обмен

Щ бъдете силно насърченида прекарате един или два семестъра в университет в някоя от англоговорящите страни, с които и университетът партнира. Периодът на обучение в чужбина може да е през 3-ти и/или 4-ти семестър(и). Ако желаете да направи това през друг семестър, това е възможно, но е нужно да се консултирате предварително за тази възможност.

Пътуване до Великобритания

Това се случва през пролетта на втората година и е уникална възможност за студентите да се запознаят с друга държава и култура и да правят съпоставки с наученото до този момент. Университетът има дългогодишно споразумение с Норвежкия учебен център в Йорк, Англия. 

Блог

3 причини да уча в Китай

3 причини да уча в Китай

3 причини да учите в Китай Китай може и да не е първата страна, за която се сещате, но това е дестинация, която си заслужава сериозно внимание. Ето три убедителни причини, поради които обучението в Китай може да бъде идеалният избор за вас.1. Иновативно и практически...

Храна в Китай

Храна в Китай

Приключенията на чау в Китай: Ръководство за студенти за разходите за храна и къде са изгодните сделкиГотови ли сте да се потопите във вкусния свят на китайската кухня? Преди да опаковате куфарите си и да тръгнете да учите в Китай, нека обсъдим цената на храната и...

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?И така, взехте вълнуващото решение да учите в Китай! Пригответе се за едно незабравимо приключение, изпълнено с нови приятели, културни преживявания и академични предизвикателства. Създаване на приятели и изследване на...