fbpx

Финанси

(програмата е на английски език)

бакалавър финанси в Китай

Какво представлява програмата?

Шанхай, където икономическият пулс непрекъснато пулсира, е идеалното място за студенти, които желаят да се потопят в света на финансите. Бакалавърската програма по финанси (BSc in Finance) в Shanghai Lixin University of Accounting and Finance е ключът към разбирането на този динамичен пазар. Тази специалност се занимава с различни аспекти на финансите, включително финансов анализ, управление на инвестициите, оценка на риска и корпоративни финанси, подготвяйки завършилите за различни възможности за кариера във финансовата индустрия.

Финанси бакалавър Китай

Какви предмети ще учите в специалността?

По време на бакалавърската програма по финанси ще се включите в цялостна учебна програма, която обхваща набор от теми, които са от съществено значение за разбирането на финансите. Тези предмети обикновено включват:

 • Финансово счетоводство: Разбиране на финансовите отчети и стандартите за отчитане.
 • Управленски финанси: Анализиране на финансови данни за вземане на стратегически бизнес решения.
 • Инвестиции: Оценка на ценни книжа и портфейли за максимизиране на възвръщаемостта и управление на рисковете.
 • Корпоративни финанси: Управление на капиталовата структура, решения за финансиране и корпоративни инвестиции.
 • Финансови пазари и институции: Изследване на структурата и функциите на финансовите пазари.
 • Управление на риска: Идентифициране и смекчаване на финансовите рискове чрез различни стратегии.
 • Финансово моделиране: Използване на количествени техники за анализиране и прогнозиране на финансови данни.
 • Икономика: Изучаване на макроикономически и микроикономически принципи, свързани с финансите.

Освен това студентите имат възможност да следват избираеми курсове в специализирани области като финансови деривати, международни финанси или поведенчески финанси, за да моделират образованието си според своите интереси и кариерни цели.

бакалавър финанси в Китай

Какво можете да продължите да учите или да работите след дипломирането си?

Истината е, че имате безброй възможности за по-нататъшно обучение или работа. Някои потенциални пътища включват:

 • Магистърска степена: Завършилите могат да изберат да следват магистърска степен по финанси (MSF), магистърска степен по бизнес администрация (MBA) или специализирана магистърска програма в области като финансов инженеринг или количествени финанси.
 • Професионални сертификати: Много завършили избират да получат професионални сертификати като дипломиран финансов анализатор (CFA), сертифициран специалист по финансово планиране (CFP) или мениджър на финансов риск (FRM), за да подобрят своите умения и увеличат шансовете си за работа във финансовата индустрия.
 • Възможности за кариера: Бакалавърската степен по финанси отваря врати за различни възможности за кариера в банковото дело, управлението на инвестициите, корпоративните финанси, финансовото планиране и консултирането. Завършилите могат да работят като финансови анализатори, инвестиционни банкери, мениджъри на риска, специалисти по финансово планиране или сътрудници по корпоративни финанси, наред с други роли.

Блог

3 причини да уча в Китай

3 причини да уча в Китай

3 причини да учите в Китай Китай може и да не е първата страна, за която се сещате, но това е дестинация, която си заслужава сериозно внимание. Ето три убедителни причини, поради които обучението в Китай може да бъде идеалният избор за вас.1. Иновативно и практически...

Храна в Китай

Храна в Китай

Приключенията на чау в Китай: Ръководство за студенти за разходите за храна и къде са изгодните сделкиГотови ли сте да се потопите във вкусния свят на китайската кухня? Преди да опаковате куфарите си и да тръгнете да учите в Китай, нека обсъдим цената на храната и...

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?И така, взехте вълнуващото решение да учите в Китай! Пригответе се за едно незабравимо приключение, изпълнено с нови приятели, културни преживявания и академични предизвикателства. Създаване на приятели и изследване на...