fbpx

Game Technology and Simulation

Inland Norway University of Applied Sciences – Норвегия

game technology бакалавър Норвегия

Какво представлява програмата?

Ако вашата страст са програмирането и компютърните науки, бакалавърската степен Game Technology and Simulation вероятно е много подходяща за вас. След дипломирането ви ще можете да работите като програмист, дизайнер, аниматор в която и да е IT компания по ваш избор или, разбира се, да продължите образованието си с магистратурата, която сте си набелязали в сферата.

Програмата Game Technology and Simulation ще ви подготви в професионално и академично отношение. Освен изучаване на компютърни науки, ще боравите и с проекти за компютърни игри, съчетавайки различни дисциплини. По този начин ще придобиете представа какво ви очаква като разработчици на игри и софтуер в реални фирми и как бързо да решавате възникнали проблеми.

Общините в региона, както и представители на местната и националната индустрия, партнират с Inland Norway University и помагат на студентите да придобият представа за работната среда или за това как да започнат собствен бизнес. По време на обучението ще имате предмети като предприемачество, която основна цел е да ви подготви за живота ви след университета в компания Х или да ви подтикне към стартирането на собствен бизнес.

game technology бакалавър Норвегия

Какво се учи като предмети?

По време на първия и втория семестър ще придобиете базови умения за програмиране, математика и създаване на игри. След това ще надградите и най-вече ще наблегнете над разработването на игри, включвайки различни техники за 3D програмиране и симулация.

Бакалавърската степен завършва с финален (бакалавърски) проект, в който ще имате възможността да изберете дали да работите самостоятелно или в група със студенти от различните бакалавърските програми в Game School. Обикновено се разработва проект, който е предоставен от истинска компания. Бакалавърската теза е разделена на две части. В самото начало ще наблегнете на предприемачеството, а след това почти изцяло ще се фокусирате над реалното изграждане на играта, която ще трябва да разработите.

Не се заблуждавайте, че това образование е чисто и просто забавление. От вас като студенти се очаква сериозна работа, ако искате наистина да бъдете добре подготвени за живота след завършване. По всяка вероятност ще ви се наложи да прекарвате не малко часове пред монитора в програмите и дизайн самостоятелно, след като сте приключили груповата работа с останалите. Трябва да планирате добре времето си, тъй като ще имате не малко домашни работи! Дали си заслужава – със сигурност! А и едва ли си представяте, че без яка работа в университета ще успеете да пробиете в сферата по-късно!

game technology бакалавър Норвегия

Възможности за работа 

Завършвайки бакалавърската степен ще имате сериозно професионални и академични умения в сферата на компютърните науки. Ще имате минимум няколко проекта за разработка на игри. По време на трите години в университета ще придобиете умението да мислите по такъв начин, така че да виждате голямата картина при работата със софтуери. Груповите работи ще ви направят готови да се справите с кризисни ситуации от всякакво естество. Всички тези фактори правят завършващите студенти в Норвегия търсени кандидати от всеки един работодател – вие сте готови  не само за съществената работа по специалността, но и компетентни за кооперация с други хора и фирми.

Кариерните възможности са безброй, но ето някои от професиите, които може да изпълнявате:

  • дизайнер на видеоигри
  • дизайнер на герои
  • дизайнер на мобилни приложения
  • програмист на видео игри
  • художник/аниматор на видеоигри
  • художник на специални ефекти
  • аудио инженер на видеоигри и др.
game technology бакалавър Норвегия

Последващо обучение 

В университета се предлага едногодишна програма по Virtual Reality and Augmented Reality за надграждане на знанията, които вече сте получили. Това е следдипломна програма, предлагана за студенти с поне бакалавърска степен в области като 3D моделиране, компютърно програмиране, разработка на игри, компютърни науки и дизайн на уеб и потребителски интерфейс/потребителско изживяване (UX/UI). Обучението също така дава възможност за продължаване на магистърска степен по „Serious Games & XR“ в Game School.

След завършване на бакалавърската степен, може да продължите обучението си с магистратура по Art and Creative Technology for Games and Virtual Productions в Game School или с магистърска програма по Digital Communication and Culture в университета. Имате възможността да продължите образованието си и в чужбина или чрез онлайн курсове по разработка на игри, анимация и 3D моделиране.

game technology бакалавър Норвегия

Има ли нещо интересно?

Обучение в чужбина за един семестър

Препоръчително е студентите, които имат желанието да учат семестър в чужбина, да го направят през шестия семестър. Но е възможно това да се случи и  през 3-ти, 4-ти или 5-ти семестър.

Методи на обучение и работа

Предметите, които се преподават в тази специалност включват лекции, практически упражнения, групова работа и самоподготовка. Ще се запознаете и с платформата за онлайн обучение Canvas, която постоянно се използва по време на занятията и изнън тях. Набяга се върху решаването на проблеми като се използва практически подход за целта. Очаква се задачите да се решават както индивидуално, така и в групови дейности.

INN University е една от най-големите общности за разработка на игри в Скандинавия. Това се дължи на факта, че в много от изучаваните дисциплини студентите работят заедно със студенти от бакалавърската програма по Animation and Digital Art. Това превръща университета в една от най-добрите и актуални общности за разработка на игри в Скандинавия.

По време на обучението по тази специалност, от студентите се изисква да имат собствени компютри със съответния софтуер, защото занятията включват усилена работа с тях.

game technology бакалавър Норвегия

The Game School

The Game School е част от Inland Norway University of Applied Science и се намира в Hamar, Норвегия. Създадено е преди повече от 20 години като първото място за обучение по игри в Норвегия и е най-големият образователен център в страната за разработка на игри, фокусирано върху компютърното програмиране и цифровите изкуства. Днес The Game School обучава студенти в две бакалавърски програми, една по Игрови технологии и симулация и една по Анимация и дигитални изкуства. Също така предлагат последващо едногодишно обучение по Virtual Reality & Augmented Reality.

game technology бакалавър Норвегия

Кампусът

Кампусът на университета се намира в центъра на град Хамар, което прави всичко нужно на няколко минути пеша – с магазини, кафенета и ресторанти и паркови зони. Кампусът разполага с учебни зали, аудитории, библиотека, кафене, книжарница и спортна сграда с плувен басейн. Като студент в Inland Norway University ще имате постоянен достъп до различни зали там, за да можете да работите над проектите си. Ако говорим за Motion Capture студия, то тук ще имате възможността да използвате едно от най-модерните, а то се намира в парка Midtbyen. Градината в кампуса пък е перфектната обстановка и за работа и за почивка, а когато искате да разпуснете на 100% с колеги и приятели, то барът Грегърс е мястото, което често ще посещавате.

Блог

3 причини да уча в Китай

3 причини да уча в Китай

3 причини да учите в Китай Китай може и да не е първата страна, за която се сещате, но това е дестинация, която си заслужава сериозно внимание. Ето три убедителни причини, поради които обучението в Китай може да бъде идеалният избор за вас.1. Иновативно и практически...

Храна в Китай

Храна в Китай

Приключенията на чау в Китай: Ръководство за студенти за разходите за храна и къде са изгодните сделкиГотови ли сте да се потопите във вкусния свят на китайската кухня? Преди да опаковате куфарите си и да тръгнете да учите в Китай, нека обсъдим цената на храната и...

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?И така, взехте вълнуващото решение да учите в Китай! Пригответе се за едно незабравимо приключение, изпълнено с нови приятели, културни преживявания и академични предизвикателства. Създаване на приятели и изследване на...