fbpx
на обучение Холандия

Учебни програми в Холандия

Бакалавърски Програми в Холандия

Не знаете холандски? Е, не се притеснявайте – има толкова много програми изцяло на английски език в Холандия. Повечето от тях за магистратури, но и бакалавърските надхвърлят стотина.

Холандците не обръщат голямо внимание на световните университетски класации, но искат-не искат, университетите им попадат в тях. Това пък води и до високата класация на холандското висше образование в световен мащаб.

Разбира се, има сфери, които няма да можете да изучавате на английски език в Холандия. На този етап няма как да станете клиничен лекар, медицинска сестра или зъболекар. Също така програмите за ветеринари и учители, също са изцяло на холандски. Разбира се, ако след година-две напреднете с езика, е, тогава вече никой и нищо няма да може да ви спре по пътя, който искате да поемете!

Бакалавърските програми са с продължителност от три или четири години, а дипломата, която ще получите ще бъде световно призната с цели 180 или 240 ECTS кредита. Най-хубавото е може би, че ще имате свободата сами да избирате с какво точно да се занимавате и как да развиете уменията си в конкретната сфера от самото начало до края на цялото образование.

Магистърски програми в Холандия

Ако вече сте завършили бакалавърската си степен, то тогава логичното продължение е магистратурата в Холандия. Добрата новина е, че в Холандия се предлагат над 1000 магистърски програми на анлийски език. Те биват както едногодишни (60 ECTS кредита), така и двугодишни (120 ECTS кредита). Държим да обърнем внимание, че е от значение към какво ще се насочите. И двата типа завършват с придобиване на магистърска степен плюс стаж. Посъветвайте се с нас преди да изберете едногодишна програма! За да успеете да се преборите за желаното образование в Холандия, НИКОГА не се задоволявайте с минимума. Конкуренцията не е малка – четете дребния шрифт, интересувайте се и бъдете изобретателни, когато подготвяте всеки един от документите, които ще подадете към университетите.

Би било абсурдно тук да изредим толкова много програми. Именно затова ще споменем сферите на образование или поне най-често срещаните.

Строителство и архитектура, Компютърни технологии и IT, Дизайн във всякакви форми, Бизнес администрация, Маркетинг, Различни бизнес специалности, Различни занаяти като Керамика, Дървообработване, Текстилен дизайн и други, Туризъм, хотелиерство и ресторантьорство, Журналистика, Фотография и Филмово изкуство, Музика, Теология, Литература, Лингвистика и какво ли още не…

Наистина, магистратураите на английски език в Холандия са толкова много, че вероятността да не можете да откриете точно това, което ви интересува е изключително малка! Просто ни попитайте и ние ще направим справка за вас на момента.

Share This