fbpx

Висше образование

специалности

Как да избера специалност?

E

Цели и Интереси

Знаете ли какво наистина искате? Вие – не мама,  татко, баба или дядо – а вие самите?! Наясно ли сте със силните и слабите си страни? Замисляли ли сте се как изглежда бъдещето ви? Как би изглеждал всеки един от дните ви като лекар/пилот/учител/бизнесмен/дизайнер/програмист/геймър или каквото и да е? Всеки един от отговорите на тези въпроси ще ви доближат до най-правилния избор на специалност! Не прибързвайте!

E

Консултирайте се

За да сте абсолютно сигурни, че избирате най-правилната специалност, добра идея е да разговаряте с настоящи или вече завършили студенти. Поинтересувайте се как изглежда живота им вече придобили нови знания и умения за конкретната сфера. Доволни ли са? Биха ли препоръчали образованието си, за да постигнете вие своите цели в живота? Поучете се от евентуалните грешки, които те самите са допунснали. Можете да разговаряте и с преподаватели от конкретната програма, както и с професионалисти от сферата, към която вие самите се стремите. 

E

Съберете Информация

Дори и да сте напълно наясно какво точно искате, добра идея е да „разгледате менюто преди да си поръчате“. Не винаги програмите предлагани в различни университети с еднакви имена са едни и същи. Всъщност, обикновено е точно обратното. За да направите най-точни избор, е силно препоръчително детайлно да изчетете всяка от програмите, преди да решите, че искате да учите точно нея! 

E

Изисквания

По време на проучването си е изключително важно да обърнете внимание на изискванията на програмите, към които се насочвате. Някои от тях ще искат да сте имали профил математика, други история, а трети специфичен чужд език. Дори и да не отговаряте на тези изисквания в момента, е важно да сте наясно с тях, за да можете да ги изпълните напред във времето, ако наистина това е вашето желание за професионална реализация. Не е достатъчно само да кандидаствате. Ако не покривате изискванията – няма да бъдете приети; в това можете да бъдете 100% сигурни.

Изборът на специалност може да бъде труден и дори измъчващ за много кандидат-студенти! Понякога силните ни страни са доста повече от една. Независимо от всичко, което правиш, отново може да се окажеш в задънена улица… Свържи се със нас, ще се опитаме заедно с теб да открием твоята стихия. НИЕ МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ!

Държави

Дания

Дания – страната на Ханс Кристиан Андерсен, където датчаните са намерили перфектния баланс между работа и свободно време, което да прекарат с близки и приятели или по свой уникален начин. Държавата, която всяка година е в топ 4 на най-щастливите хора в света – съревноваваща се с другите 3 – Норвегия, Швеция и Финландия за приза.

Норвегия

Норвегия – страната на Северното Сияние – Aurora Borealis, където много често стартират иновациите в различни сфери! Най-богатата скандинавска държава се грижи добре за жителите си, осигурявайки им висок стандарт на живот, разнообразна природа и възможности за екстремни зимни спортове и екскурзии! 

Швеция

Швеция – държавата на Алфред Нобел, химик, инженер, предприемач, изобретил динамита и баща на Нобеловите награди. Шведите използват всяка възможност, за да разпуснат, изобретявайки т.н. ФИКА, по време на която ще хапвате много сладкиши, забранено е да говорите за работа, а ще опознавате новите си приятели.

Финландия

Финландия – тук се намира Лапландия и страната на Дядо Коледа! Финландците са коренно различни от всичко, което познавате и то защото са възпитани по друг начин! Шампионите през последното десетилетие в класацията за най-щастливите хора на света. Ще ви обяснят защо нямат оценки до 6 клас!

Китай

Китай – страна и начин на живот, които няма как да опишем с думи. Тук просто всичко е различно. От ресторанти и храна, през транспорт и време, до взаимоотношения и очаквания. Древна култура, която ще ви впечатли от първия момент, но и сериозно изненада с всичко, до което успеете да се докоснете, независимо от града си!

Нидерландия

Как работим Ние!

Видео Разговор с Нас

Ще ви зададем въпроси, за да открием силните ви страни, така че да можете да изберете най-правилната програма за себе си!

Подготовка на документи

Ще ви помогнем да подготвите всички задължителни, но и препоръчителни документи, така че да победите конкуренцията!

Настаняване и информация

Скъпата или лоша квартира прави живота ни труден. Липсата на информация също! Ще ви помогнем с всяка стъпка напред!

Помощ и след прием

Когато не знаете как да постъпите, ние ще ви помогнем – по време на целия ви престой – ВИНАГИ, за да вземете правилното решение!

Защо можете да ни се доверите?

Индивидуален подход.

Опит на завършили и настоящи студенти в чужбина.

Вътрешна информация, за да се справите с конкуренцията.

Помощ и след прием, докато живеете в избраната от вас страна.

Спокойствие за вас и родителите ви.

Научи повече…

Кандидатстване в Холандия

Как става кандидатстването в Холандия? За какво да внимаваме?Подаване на документи   Подаването на документи към университетите в Холандия, подобно на почти...

Виж статията

Квартири в Холандия

Квартири в Холандия / НидерландияКога трябва да започнем търсенето на квартира в Холандия? Намирането на квартира в Холандия, било то студентска или не, не е...

Виж статията

Работа в Холандия

Работа в Нидерландия / ХоландияРаботна среда Балансът между професионалния и личния живот е основен фактор за опрделяне на качеството на живот, който водим....

Виж статията
Share This