fbpx

University of Southern Denmark

Какво тршбва да знаеш за SDU?

Университетът на Южна Дания е университет в Дания, който има кампуси, разположени в Южна Дания и в Зеландия. Университетът предлага редица съвместни програми в сътрудничество с университета във Фленсбург и университета в Кил. Контактите с регионалните индустрии и международната научна общност са силни. Със своите 29 674 записани студенти  университетът е третият по големина и, предвид корените си в университета в Одензе , третият най-стар датски университет. От въвеждането на системите за класиране през 2012 г., Университетът на Южна Дания постоянно е класиран като един от 50-те най-добри млади университета в света и от двете класации на Times Higher Education World University Rankings на 100-те най-добри университета под 50 години и QS World University Rankings на 50-те най-добри университета под 50 години. 

Кампуси

6 – Главен: Одензе

Студенти

30 000

Такси

Безплатно

Стипендии

Да

Кампуси

Университетът на Южна Дания има шест кампуса, разположени главно в южната част на Дания. Кампусът на университета в Одензе се счита за основния кампус на Университета на Южна Дания, както поради относителния му размер, така и защото там се намира централната администрация на университета. 

Denmark

Denmark

Denmark

UK

UK

UK

Germany

Germany

Germany

Защо да избереш образование в чужбина точно в SDU?

 • SDU работи по стратегия, наречена „Стратегия 2020“ с две основни области на фокус: интернационализация и развитие на таланти. За да се реализират тези фокусни области, бяха стартирани 5 проекта: 1. Развитие на таланти за студенти, 2. Набиране и задържане на талантливи, научни служители, 3. Развитие на таланти, кариера и компетентност за TAP (технически административен персонал), 4. Интернационализация на обученията, 5. Интернационализация на научните изследвания.
 • SDU приветства всички придружаващи партньори и съпрузи с „Програмата за двойна кариера на SDU“, която дава на партньорите и съпрузите възможност да получат насоки и помощ за намиране на работа и мрежа в Дания.
   • SDU предоставя образование, изследвания и споделяне на знания на най-високо международно ниво, което насърчава растежа, благосъстоянието и развитието на общността.
   • SDU има повече от 27 650 студенти и 3760 служители, а кампусите на университета са представени в 6 града: Одензе, Есберг, Колдинг, Копенхаген, Слагелсе и Сондерборг – всички с основен фокус върху образованието и научните изследвания.  

   Специалности

   Електроника

   машинно инженерство

   Мехатроника

   Магистър по електроника

   Иновации и бизнес

   Магистър по мехатроника

   Нашите услуги

   Помощ при изготвяне на документи

   Lorem ipsum dolor sit consectetur adipiscing elit. Nullam lectus erat

   Постоянна връзка с вас и вашите родители

   Lorem ipsum dolor sit consectetur adipiscing elit. Nullam lectus erat

   Помощ след прием

   Lorem ipsum dolor sit consectetur adipiscing elit. Nullam lectus erat

   Галерия

   Филип Комогоров

   Multimedia Design, UCN

   Житейският ми опит ме накара внимателно да подбера на кого да поверя бъдещето си, за да постигна целта си. Залогът беше прекалено голям, за да се впусна безцелно в кандидатстване, с която и да е агенция в България. След сериозно проучване и разговори с приятели, попаднах на Данбъл Стъди. Още след първия ми разговор с Антон разбрах, че дори след една камара четене из интернет, не съм наясно и с половината неща, относно кандидатстването и живота в Дания.

    

   Share This