fbpx

Интервю за Прием в Университет в Чужбина

интервю за прием в университет

Предстои ви интервю за прием в университет!
Какво можете и трябва да очаквате?

Поради големия брой кандидати, никак не малко университети в Скандинавия (Дания, Швеция, Норвегия, Финландия), Холандия и Китай провеждат интервюта, за да могат да изберат най-добрите студенти, за всяка от специалностите си.

Най-често тези интервюта се провеждат по двойки – т.е. интервюиращият ще разговаря с двама кандидати (понякога и с повече – 3, 4) едновременно, като всеки от вас ще трябва да отговори на зададени въпроси или участва в дискусия. Реално погледнато, това зависи от интервюиращия. Най-често едно интервю за прием в университет продължава около 20 минути, при двама кандидати. Някои от университетите провеждат своите интервюта по Zoom, като последните продължават 15-20 минути, което предполага, че трябва да сте много убедетелни и добре запознати с информацията, която искате да споделите с интервюиращия. Трябва да гледате на това интервю като вашата голяма възможност, да покажете на университета, че вие сте правилният кандидат и превъзхождате всички останали със знанията и мотивацията си за успех в сферата, която сте избрали.

По време на интервюто могат да ви бъдат зададени въпроси, които да проверят мотивацията ви, до колко сте запознати с образованието в избраната от вас страна и програмата, за която кандидатствате, както и някои подвеждащи въпроси. Груба грешка е да се надявате интервюто ви да приключи колкото се може по-бързо. Напротив, за краткото време, с което ще разполагате, трябва да имате ясен план, с конкретна задача, да споделите информацията за себе си, така че да бетонирате мястото ви в съответната програма. Разбира се, не се увличайте в подробности, които нямат ясно отношение към това, което ви питат.

За да бъдете максимално добре подготвени, задължително проведете минимум 1 пробно интервю със специалист! За съжаление, в напрегнати моменти, когато сме притеснени, сме способни не само да забравим всичко онова, което искаме да кажем, но и да споделим факти, които не трябва да казваме. Бъдете изключително внимателни, когато подбирате именно тази информация, за да не си навредите фатално и целият труд, който сте положили през годините да се срине за няколко минути! 

Не се притеснявайте, ние ще ви подготвим предварително, поставяйки ви в реална ситуация, така че изненадите по време на реалното интервю да бъдат сведени до минимум, а отговорите ви да отворят широко вратите към желания от вас университет и специалност. 

Блог

Информация за Холандия и форумите на българите в страната

Информация за Холандия и форумите на българите в страната

Информация за Холандия и форумите на българите в странатаХоландия – страната на ниската земя и високите успехи!   Кралство Холандия една от най-желаните дестинации за туризъм, образование, работа, стартиране на бизнес, развлечения, живот и всичко останало! Страната,...

Как се чувства един студент преди заминаване в чужбина

Как се чувства един студент преди заминаване в чужбина

Какво трябва да знае всеки студент преди заминаването си в чужбинаПриеха ме! Ами сега?   Щом сте отворили тази статията, вие вече сте на прага на осъществяването на вашата мечта – да сте студент в световнопризнат университет в Дания или другаде в чужбина. След целия...

Културен Шок на Студенти в Чужбина

Културен шок на студенти в Холандия, Скандинавия и изобщо в чужбинаНе си мислете, че културният шок ще ви подмине!   Културният шок е психологически преход (може да бъде и физически – като например промени в телесното тегло), причинен от промяната на обичайния начин...

Share This