fbpx

Norwegian University of Life Sciences

Норвегия

Norwegian University of Life Sciences

Основната мисия на Norwegian University of Life Sciences е да помогне за подобряването на състояние на планетата и живота в нея. Специалностите, които включват дисциплини с различна насоченост, целят създаването на иновативни методи за устойчиво развитие, иновации в храните и здравеопазването, и много други аспекти от опазването на природата.
Норвежкият университет по природни науки (NMBU) има за цел да опази Земята и живота на нея. Съв сериозна история датираща от 1859 г. насам, Norwegian University of Life Sciences се е превърнал във водеща световна институция за изследователска дейност в няколко области. NMBU има забележителен опит с комплексните предизвикателства, които обществото ни ежедневно се опитва да разреши.

Norwegian University of Life Sciences

Ценности

 1. Високи амбиции

  Norwegian Universify of Life Sciences поддържа високо ниво, изисквайки сериозно качество и етични стандарти във всичко, което се извършва в него. За ръководителите е важно да насърчават преподаватели и обучаващи се да са амбициозни и да получават възможности да разгърнат своя академичен потенциал.
 2. Академична свобода

  Академичната свобода е най-важната ценност за унивеситета. Възможността, която получават студенти и преподаватели да извършват независими изследвания, означава много нови знания и открития за научния свят.
 3. Взаимодействие и общност

  Друга важна ценност е взаимодействието на университета със света наоколо. Сътрудничеството с хора и външни институции създава приобщаваща култура, в която академичната общност може да представи постиженията си с откритост и толерантност.
Norwegian University of Life Sciences

Факултети

 • Faculty of Landscape and Society
 • School of Economics and Business
 • Faculty of Biosciences
 • Faculty of Science and Technology
 • Faculty of Environmental Sciences and Natural Resource Management
 • Faculty of Veterinary Medicine
Norwegian University of Life Sciences

Библиотека

Университетската библиотеката е място, което не е свързано само с учебни материали и книги. Тук се случват много интересни неща, в които студентите могат да участват, за да се социализират и създадат нови приятелства.

Brains & Breakfast = Breakfast and a study relevant lecture

Веднъж в месеца можете да се присъедините към това събитие закуска и кратка лекция на полезни за студентите теми. На тези срещи студентите получават полезни съвети за това как да търсят, интерпретират и използват материали, да избягват плагиатство и други теми, свързани с обучението им. Всички лекции са на английски и са безплатни за вскички желаещи. Често ще срещнете не само студенти от университета, а и много други хора, тъй като събитията са отворени за всички.

FAGPRAT – научни разговори

Събитието Fagprat е поредица от разговори за популярна наука. Ако отидете на някои от тези разговори, ще научите различна информация за резултати от изследователска и друга дейност, свързани с университета, поднесени по различен и интересен начин. Отделно, ще ви нахранят с различни закуски, а кафето и чаят вървят заедно с тях. Събитията са безплатни и отворени за всички .

Norwegian University of Life Sciences

Представяне на книга или друго събитие

Университетската библиотека позволява да бъде използвана за малки и големи събития с академично съдържание, както и за представяне на различни постижения. Мястото разполага със сцена и всичко необходимо от гледна точка на техническо оборудване.
Провеждат се събития като: 

 • Представяния на книги;
 • Лекции и дебати по актуални теми;
 • Представяне на магистърска или докторска степен;
 • Научен стендъп;
 • Честване на публикации и други.

Помещението може да бъде пригодено към различни видове събития със столове и маси, а капацитетът е около 80 души. Стига да има такова желание, всяко от събитията може да бъде излъчено и на живо. 

Ако имате подобна нужда докато учите в Norwegian University of Life Sceinces, просто ще трябва да се поинтересувате как и кога можете да запазите библиотеката. Като организатор, тежестта по маркетинга ще падне върху вас, но и самата библиотека ще ви подкрепи чрез своите онлайн и други канали.  

Ако планувате храна и напитки за гостите, това също е възможно. От вас като организатор се очаква да се погрижите както за подредбата и декорацията, така и за чистотата и перфектния вид на библиотеката след край на събитието .

Norwegian University of Life Sciences

Здравеопазване и психика

Norwegian University of Life Sciences постява сериозен фокус над физическото и психическо здраве за всички – студенти и преподаватели. Затова е създадена социално ангажирана асоциация за студенти – SiÅs, целяща да подобри благосъстоянието и живота им по време на обучението. SiÅs сътрудничи със Здравния център в град Ås и предлага здравни услуги за студентите в NMBU.

 • Здравен център за младежи и студенти – SiÅs (sias.no)


Центърът предлага медицински услуги от медицински сестри, психолози, акушерки и семейни терапевти. Всички услуги са безплатни за студентите.

 • Координатор на студентския живот

Обикновено това са едни от най-популярните хора в университета. Това е човекът, който се грижи никога да не ви е скучно. Ако имате идеи какво ново или просто различно искате да видите като студенти, вече знаете към кого да се обърнете! 

 • Свещеник

Студентският свещеник е човек, към когото вярващите и всички други, които имат желание, могат да потърсят за разговор и съвет относно житейски и духовни проблеми. Независимо от произхода или вярата ви, винаги ще можете да поговорите с него.

 • Студентски съветник

Когато имате академични въпроси, тогава е най-правилно да се обърнете към студентските съветници.  Те ще ви помогнат да планирате правилно своята учебна програма и върху кои дисциплини да наблегнете повече, имайки предвид вашите интереси и знания.

Norwegian University of Life Sciences

Studentsamfunnet (студентско общество)

Norwegian University of Life Sciences разполага и с общност на студентите. Това е отделна организация на студентите, която е и организаторът на повечето социални дейности, които се състоят сред студентите в града. Може да се каже, че това е сред най-дейните студентски общности в страната със своито 2000 и повече членове. Видовете събити, които се подготвят от Studentsamfunnet са: концерти, партита, викторини и различни срещи .

“UKA i Ås” е най-дългият културен фестивал в Норвегия и се организира изцяло от студентите от NMBU и местното население в града. Тази година през октомври ще се проведе 100-годишният юбилей на фестивала. Фестивалът UKA е създаден със съдействието на над 1200 студенти в Norwegian University of the Environment and Life Sciences.

Блог

3 причини да уча в Китай

3 причини да уча в Китай

3 причини да учите в Китай Китай може и да не е първата страна, за която се сещате, но това е дестинация, която си заслужава сериозно внимание. Ето три убедителни причини, поради които обучението в Китай може да бъде идеалният избор за вас.1. Иновативно и практически...

Храна в Китай

Храна в Китай

Приключенията на чау в Китай: Ръководство за студенти за разходите за храна и къде са изгодните сделкиГотови ли сте да се потопите във вкусния свят на китайската кухня? Преди да опаковате куфарите си и да тръгнете да учите в Китай, нека обсъдим цената на храната и...

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?

Студентският живот в Китай: Какво да очаквате?И така, взехте вълнуващото решение да учите в Китай! Пригответе се за едно незабравимо приключение, изпълнено с нови приятели, културни преживявания и академични предизвикателства. Създаване на приятели и изследване на...