fbpx

Портфолио и сертификати, за по-сигурен прием в чужбина!

портфолио и сертификати за Дания

Портфолио – трябва ли ви наистина, за да бъдете приети в желаната от вас специалност?
Какво точно представлява то, как да го оформите и какво трябва да приложите в него?  

Университетите в Скандинавия получават голям брой кандидат-студенти, което прави приема доста оспорван. Много често консултанти в различни агенции, ще ви кажат, че няма програми на английски, животът в тези страни е мноог скъп и какво ли още не, което е много далече от реалността. Истината е, че за да ни приемат трябва да се потрудим, а това се изисква и от консултанта ви, който не винаги е готов или способен да го направи. 

Когато се борим за безплатно образование, което иначе струва около 15 000 евро на година, само най-добре подготвените кандидати биват приемани. Всеки университет и преподавателите в тези страни (но не само) търсят кандидатите с Х фактор. Запитайте се, какво ви прави по-различни от всички останали и защо трябва да приемат точно вас. Ако разчитате на минималното, което е публикувано в изискванията за прием, то тогава шансовете ви за прием може и да не са от най-високите (което не означава, че няма да ви приемат). Голям брой кандидати имат високи оценки в училище, всички ще покрият нивото по английски и разбира се, че ще представят препоръки и мотивационни писма. Е, тогава как ще се откроите, как ще привлечете вниманието на приемната комисия? Ето как – създайте ваше портфолио, с което да ги шашнете!

Задължително ли е портфолиото?

Повечето специалности изискват портфолио като задължителен документ, който трябва да приложите при кандидатстването. Разбира се, има и такива, които го изискват, което означава, че в тези случаи ще трябва да се съобразите с тях. При всички останали случаи, е важно да демонстрирате опита си в съответната сфера по начин, който да е атрактивен за проверяващия. Това със сигурност ще ви отличи от останалите. Изготвянето на портфолио не е лесен процес. Разбира се, за да можете да изготвите добре портфолиото си, се предполага, да сте се занимавали с дейности близки или докосващи се до специалността, за която подавате документи – било то самостоятелно, чрез курс или работа/стаж в съответната сфера. Свържете се с нас, за да разберете повече за начина, по който да оформите вашето портфолио, което почти сигурно ще ви гарантира прием в желания от вас университет в Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Холандия или Китай.

портфолио и сертификати за Дания

Какво няма да ви кажат за конкуренцията в Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Холандия и Китай?

През последните няколко години висшето образование в Скандинавия набра изключително голяма популярност, не само сред кандидат-студентите в България, но и в други европески страни. Този факт, направи приемът за висше образование в Дания доста оспорван. Минималните условия, които университетите изискват за прием – мотивационно писмо, диплома за 12 клас, препоръки и тест по английски, не гарантират прием на никого, независимо, колко добри оценки сте имали през годините. Това, което никой няма да ви каже е, че трябва да сте готови да представите различни сертификати, които ще ви осигурят предимство пред всички останали кандидат-студенти, кандидатстващи за същата специалност като вас. Или както казват в Дания – трябва да сте проактивни, за да успеете.

Не количество, а качество!

Много от кандидат-студентите, които се свързват с нас споделят, че са били доброволци към Българския Младежки Червен Кръст, например. Държим да отбележим, че препоръките и сертификатите, които сте придобили от подобни извънкласни дейности могат да свършат работа, ако искате да учите в САЩ, но не са от особено значение при кандидатстването ви за висше образование в Скандинавия. Разбира се, тези сертификати имат своята стойност, но ако искате да учите програмиране, би следвало да се насочите към курс, който да ви даде необходимите практически умения в IT сферата или поне на част от тях. За съжаление, не са много кандидатите, които знаят към какви курсове да се насочат. Трябва да обърнете внимание и на факта, че тези курсове отнемат седмици, а понякога и месеци обучение. Добрата новина е, че ние можем да асистираме с неограничен брой курсове от реномирани университети от цял свят! Свържете се с нас, за повече информация.

 

Блог

Информация за Холандия и форумите на българите в страната

Информация за Холандия и форумите на българите в страната

Информация за Холандия и форумите на българите в странатаХоландия – страната на ниската земя и високите успехи!   Кралство Холандия една от най-желаните дестинации за туризъм, образование, работа, стартиране на бизнес, развлечения, живот и всичко останало! Страната,...

Как се чувства един студент преди заминаване в чужбина

Как се чувства един студент преди заминаване в чужбина

Какво трябва да знае всеки студент преди заминаването си в чужбинаПриеха ме! Ами сега?   Щом сте отворили тази статията, вие вече сте на прага на осъществяването на вашата мечта – да сте студент в световнопризнат университет в Дания или другаде в чужбина. След целия...

Културен Шок на Студенти в Чужбина

Културен шок на студенти в Холандия, Скандинавия и изобщо в чужбинаНе си мислете, че културният шок ще ви подмине!   Културният шок е психологически преход (може да бъде и физически – като например промени в телесното тегло), причинен от промяната на обичайния начин...

Share This