fbpx

Китай

Средното царство, свързващо древна традиция и модерна амбиция

Защо да избереш висше образование в Китай?

E

Културно потапяне и усвояване на езика

Обучението в Китай предлага несравнима възможност за културно потапяне и усвояване на китайския език. Освен традиционното обучение в университета, ще станете част от автентичения културен обмен чрез ежедневието си, срещи с местните жители и участия в културни мероприятия. Това е пътуване извън зоната на комфорт, по време на което ще изградите приятелства извън културните си граници и ще придобиете по-дълбоко разбиране на света. Освен това, владеенето на китайски заедно с английския, официалните езици на двете най-големи икономики в света, отваря врати за разнообразни възможности в кариерното развитие, което ще ви направи безценни активи за международните компании.

E

Иновации

Обучението в Китай предлага повече от просто придобиване на знания; това е потапяне в култура на иновации и предприемачество, оформяща бъдещите специалисти на успешни бизнеси. Университетите в Китай дават приоритет на практическото обучение, което позволява на студентите да участват в реални проекти от самото начало. Те получават достъп до авангардни технологии и възможности да допринесат за новаторски изследвания, а предприемаческата култура в Китай подкрепя амбициозните студенти със специализирани програми и ресурси. 

висше образование в Китай
висше образование в Китай
E

Достъпност

Следването в Китай се харесва на студентите по целия свят поради достъпността му в сравнение с много западни страни. Таксите за обучение обикновено са по-ниски, което позволява на студентите да се концентрират върху обучението си без притеснения относно финанисте си. Освен това разходите за живот в Китай, особено в по-малките градове, често са по-малки. Както и на запад, така и в Китай се предлагат многобройни стипендии и опции за финансова помощ за чуждестранни студенти, покриващи такси за обучение, разходи за живот и др. В общи линии, обучението в Китай предлага рентабилен начин за получаване на висококачествено образование, позволявайки на студентите да се съсредоточат върху своето академично и личностно израстване без висока финансова тежест.

E

Конфуций и Кунг Фу

Има ли нещо по-вълнуващо от философията на великия Конфуций? В Китай ще се потопиш в магията на неговите думи и ще разбереш защо тя е дълбоко вкоренена във всички аспекти на живота в Китай. Знанията, които ще придобиеш, няма да бъдат само теоретични – те ще променят мирогледа ти, ще те насърчат да виждаш света по различен, правейки цялото ти приключение в Китай пълноценно и незабравимо.

Ами изкуството на Кунг Фу? Това не е просто бойно изкуство, това е пътят към силата на тялото и ума. Запознаването с Кунг Фу в Китай ще укрепи физическата ти форма, но също така ще те научи на самодисциплината, настойчивостта и вътрешната хармония.

 Вълнуващият свят на Конфуций и Кунг Фу те очаква!

Университети

Университетите са с международна насоченост и предлагат програми в различни професионални сфери. Всяка една програма включва практически проекти, поставени от китайски компании и стажове в различни интернационални или местни фирми.

Китайска Империя

Живот
Настаняване
Стипендия
Разходи
Работа
Език
живот в Китай

Животът в Китай

Култура, ориентирана към семейството: Китайското общество поставя силен акцент върху семейните ценности, където уважението към по-възрастните и предците е дълбоко вкоренено.

Чаена култура: Чайните церемонии и събиранията предоставят възможности за приятели, семейство и колеги да се сближат, да обменят идеи и да се отпуснат заедно.

Guanxi: Guanxi се отнася до значението на личните връзки и мрежи в китайското общество. Изграждането и поддържането на guanxi е от решаващо значение за социалния и бизнес успех, често включващо реципрочни услуги и задължения.

Уличен живот: Китайските градове кипят от оживен уличен живот, с пазари, улични търговци и обществени площади, които служат като места за събиране на хората, за да общуват, пазаруват и да се наслаждават на развлекателни дейности.

Фестивали и тържества: Китай има богат календар от фестивали и тържества, включително Пролетния фестивал (Китайската нова година), Празника на средата на есента и Празника на драконовите лодки. Тези събития обединяват общности за пиршества, представления и културни дейности.

Онлайн социални платформи: С възхода на технологиите социални медийни платформи като WeChat, Weibo и Douyin (TikTok) се превърнаха в неразделна част от китайския социален живот, позволявайки на хората да се свързват, да споделят опит и да бъдат в крак с новини и тенденции.

квартира в Китай

Настаняване

Цените на квартирите в Китай варират в зависимост от града, района и типа жилище. Наемните цени са значително по-високи в големите градове като Пекин и Шанхай. Липсата на настаняване може сериозно да попречи на прехода ви в Китай. Пристигането в Китай без настаняване увеличава разходите и превръща прехода в скъпо начинание от първия ден. Неподаването на документи за настаняване навреме е критична грешка.

Всички кандидат-студенти, кандидатстващи с наша помощ, подават своевременно документи за настаняване при записване.

Идеалният вариант: Студентските общежития предлагат отлично жилищно решение. Те улесняват общуването както с местни, така и с международни студенти. Общежитията обикновено предлагат единични, двойни стаи или стаи за четирима, като цените започват от около 300 лв. на месец за единични стаи извън големите градове. В Пекин или Шанхай очаквайте цени около 700 – 800 лв. Ранното кандидатстване е от решаващо значение за осигуряване на по-достъпни стаи.

Стипендия в Китай

Стипендия

Има няколко налични стипендии, за които можем да кандидатстваме като чуждестранни граждани, когато искаме да учим в Китай.

За някои от тях трябва да нямате криминални досиета и да отговаряте на специфичните изисквания на програмата и университета, където учите.

Нужната информация се свежда до неща като номер на паспорт, данни за контакт, образование и/или владеене на китайски език.

За стипендиите на местното правителство някои провинции в Китай предлагат свои собствени стипендии за международни студенти. Процесът на кандидатстване за тези стипендии обикновено се извършва чрез предоставяне на документацията в целевия университет. Това означава, че е необходимо да сте в Китай, за да ги поискате.

Горещо ви съветваме да кандидатствате рано и в множество университети и стипендии, за да увеличите шансовете си. Подгответе внимателно всички необходими документи. Важно е да се отбележи, че китайските стипендии са силно конкурентни, така че е препоръчително внимателно да прегледате специфичните критерии за допустимост и изискванията за кандидатстване за всяка програма за стипендии. Освен това внимавайте с агенти, продаващи „гарантирани стипендии“, тъй като някои от тези услуги могат да не са истински. Винаги можете да се допитате до нас!

разходи в Китай

Разходи

Храна: Ние разбираме значението на балансираната диета, без да източваме банковата ви сметка. Средната цена на храната в Китай е сравнително достъпна.

Закуска: 0.73–4.88 лв

Обяд/Вечеря: 4.88–19.50 лв

Напитки: 0.49–2.44 лв

Велосипеди: Велосипедите Alipay или Meituan са навсякъде по улиците в по-големите градове и могат да се наемат само чрез сканиране на QR кода върху тях. Цната е 1 лв. за 15 минути пътуване.

Метро: Пътуването с метро може да струва около 1,19–3,59 лв. в зависимост от разстоянието

Таксита: В по-големите градове като Шанхай и Пекин таксите започват от 13 юана за първите 3 км 3,25 лв.

Билети за влак: Билетите за влак могат да варират от 15 до 190лв., в зависимост от разстоянието и класа на билета.

Цени на метрото: Цените на метрото обикновено варират от 0,73 до 1,96 лв

Автобусни билети: Цената на автобусните билети може да варира от 0,49–1,22 лв

Тези цени могат да варират в зависимост от града и изминатото разстояние, като транспортните разходи в проспериращи градове като Пекин и Шанхай са малко по-високи, отколкото в други райони.

Работа в Китай

Работа

Мога ли да работя и в Китай? Отговорът е да и не. Въпреки че е вярно, че има някои студенти, които работят успоредно с обучението си като преподаватели по английски например, също така е вярно, че повечето от тях го правят нелегално, тъй като на чуждестранните студенти в Китай е забранено да работят, докато не завършат. Има много случаи на изгонени студенти поради нарушаване на закона и горещо ви съветваме – не си играйте с огъня, в крайна сметка не си струва.

Но почакайте, какво ще кажете за останалите, които не са сред тези „някои“? Тук идва и отговорът „да“! Можете да работите за администрацията на вашия университет като посланик, което означава да помагате с административни задачи, събития, речи и т.н. По този начин ще работите за репутацията си на студент, за вашето CV и ще припечелите някой лев настрана. С един куршум – два три заека. Освен това, ако вече имате или ви предстои да започнете онлайн работа с европейска компания или някаква друга, регистрирана извън Китай, можете да се отпуснете – законно можете да работите дистанционно, докато учите в Китай.

Китайски език

Китайски език

Официалният език в Китай е мандарин китайски, по-известен като путунхуа. Въпреки това, ако обмисляте да учите в Китай, може да се радвате да научите, че много университети предлагат програми, провеждани изцяло на английски език. Това означава, че можете да преследвате академичните си интереси без непосредствената необходимост да учите китайски.

Все пак е силно препоръчително да разберете основите на езика. Не само ще обогати изживяването ви, като ви позволи да общувате с местните жители и да навлезете по-дълбоко в културата, но също така може значително да подобри перспективите ви за кариера. Китай е глобална икономическа сила и владеенето на китайски може да отвори врати за безброй възможности за работа, както в страната, така и в международен план.

Освен това изучаването на китайски може да улесни вашата интеграция в китайското общество, което ви позволява да разберете по-добре нюансите на социалните взаимодействия и обичаите. Вашите китайски приятели ще оценят усилията ви да научите техния език и вероятно ще са нетърпеливи да ви помогнат да се подобрите.

 

 

Специалности

Дори и да не намирате програмата, която търсите, можете да ни изпратите запитване!
Почти сигурно ще открием това, което търсите в друг университет в Китай!

Степен

Сфера

Университет

Финанси

Shanghai Lixin University of Accounting and Finance

Международна Икономика и Търговия

Shanghai Lixin University of Accounting and Finance

Китайски Език и Литература

Shanghai Lixin University of Accounting and Finance

Бизнес Администрация

Shanghai Lixin University of Accounting and Finance

Как работим Ние!

Видео Разговор с Нас

Ще ви зададем въпроси, за да открием силните ви страни, така че да можете да изберете най-правилната програма за себе си!

Подготовка на документи

Ще ви помогнем да подготвите всички задължителни, но и препоръчителни документи, така че да победите конкуренцията!

Настаняване и информация

Скъпата или лоша квартира прави живота ни труден. Липсата на информация също! Ще ви помогнем с всяка стъпка напред!

Помощ и след прием

Когато не знаете как да постъпите, ние ще ви помогнем – по време на целия ви престой – ВИНАГИ, за да вземете правилното решение!

Нашите Услуги

Само подаване на документи или спокойствие за целия престой?

Защо можете да ни се доверите?

Индивидуален подход.

Опит на завършили и настоящи студенти в чужбина.

Вътрешна информация, за да се справите с конкуренцията.

Помощ и след прием, докато живеете в избраната от вас страна.

Спокойствие за вас и родителите ви.

Научи повече за Китай

3 причини да уча в Китай

3 причини да учите в Китай Китай може и да не е първата страна, за която се сещате, но това е дестинация, която си заслужава сериозно внимание. Ето три...

Виж статията

Храна в Китай

Приключенията на чау в Китай: Ръководство за студенти за разходите за храна и къде са изгодните сделкиГотови ли сте да се потопите във вкусния свят на...

Виж статията

Китайският начин на живот

Китайският начин на животПрез последните години Китай се превърна на мощен център в образованието, привличайки студенти от всички краища на света. Известен...

Виж статията
Share This